До Чернівців з'їхалися послідовники вундерраббі Фрідмана із Садаґури

До Чернівців з'їхалися послідовники вундерраббі Фрідмана із Садаґури

18.10.2015, 14:21

3 Хешвана, весь еврейский мир отмечает Йорцайт (день памяти) основателя движения Ружин-садгорского Ребе Исроэла Фридмана из Ружина. Про це йдеться на офіційній сторінці Center of Jewish Life in Chernivtsi Region. 

- Еврейская религиозная община (хабад ) приняла в своей синагоге-Главной синагоге Буковины имени Исроэла и Зельды Майберг более двух сотен гостей-последователей цадика Фридмана со всего мира. Гости посетили могилу праведника, побывали на совместных богослужениях в нашей синагоге, им была предоставлена миква, организована вкусная кошерная трапеза. А вечером состоялась бар-мицва одного из молодых членов общины-Максима Клеймана, на которой раввин Менахем Мендл Глицнштейн вручил юноше традиционный ценный подарок-тфиллин.

Читайте також: Всі чернівчани від природи такі талмудисти:) (нічний BukNews)

 
 
 

ДОВІДКОВО: 

«Садаґура славилася на увесь світ резиденцією династії вундерраббі, до яких ходили на паломництво віруючі з Галичини, Румунії та Росії, щоб почути пораду мудрого чоловіка, яка у своїй далекоглядності межувала з дивом, — розповів Георг Дроздовський. — Те, що містечко було відоме у всій Європі, доводив не тільки великий словник Брокгауза, про це відали й книжечки серії «Шерлок Холмс», і одна з них мала назву «Вундерраббі із Садаґури»

 

1