До Чернівців доставлять предмети трипільської культури та рідкісні мушлі

До Чернівців доставлять предмети трипільської культури та рідкісні мушлі

23.08.2022, 19:52

3 вересня, благодійний «Фонд Олександра Фельдмана» відкриє унікальну виставку „Нескорена нація“.

Це масштабна виставка, яка об’єднає кілька майданчиків — трипільську культуру, музей релігій з демонстрацією унікальних макетів відомих культових споруд, експозицію мінералів і мушель.

Цей проєкт стартував у Харкові. Наступним містом, де розгорнуть експозицію, стане столиця України. Після Києва виставка розпочне свою подорож нашою країною: Дніпро, Львів, Вінниця, Чернівці.

«Але найголовніше, що після подорожі нашою країною виставка „Нескорена нація“ повернеться до Харкова, повернеться додому. Де все почалося, де все відродиться! У незламному вільному Харкові — сильним і мужнім. У місті-герої!», — наголошують у Фонді Олександра Фельдмана.

У Мінкульті повідомили, що основу виставки складають предмети трипільської кераміки з колекції Feldman Family Museum, зокрема одне з найбільших в Україні зібрань величного розписного трипільського посуду й унікальні ужиткові та сакральні артефакти.

Наталка МАРКІВ, «Вечірній Київ»

 

Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua         
  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 

1