«Дяківці» можна відкрити за 2-3 тижні: Клічуку пропонують позичити 20 мільйонів митникам для добудови нового КПП на кордоні з Румунією

«Дяківці» можна відкрити за 2-3 тижні: Клічуку пропонують позичити 20 мільйонів митникам для добудови нового КПП на кордоні з Румунією

05.06.2022, 16:17

Чернівці матимуть неабиякий зиск від запуску пункту пропуску «Дяківці» на кордоні України з Румунією, тому могли би й допомогти з його добудовою. Таку думку в ефірі програми «Постфактум» на телеканалі ТВА висловив Народний депутат України двох скликань Максим Бурбак.

«Я виходив з ініціативою, звертався до наших можновладців: «Шановні, для добудови КПП «Дяцівці» потрібно приблизно 20 млн грн. Давайте місто допоможе Державній митній службі – позичимо чи дамо субвенцію, ви можете придумати інструмент, – зазначив політик. – І це розвантажить місто від транзитних потоків. - «Дяківці» можна відкрити за 2-3 тижні. І дуже добре, що уряд вирішив використовувати ці пункти й для вантажних перевезень, щоб розвантажити «Порубне».

У черзі на «Порубному» уже з’явилися ті вантажівки, яких раніше ніколи не було – зерновози, бензовози, морські контейнери. Чорне море зараз заблоковане і ми повинні зробити все, щоб вантажі і паливо з Європи потрапляли до України, а наші аграрії мали можливість вивезти і реалізувати свій урожай. Нинішні черги – це ще возять врожай минулого року. А що буде, коли вродить збіжжя цього року? Куди його вивозити? Ви бачите, що чинять росіяни на півдні – вони крадуть наші врожаї. Тому цілком логічно, що цього року фермери будуть молотити і одразу вивозити зерно до Європи.

Не таємниця, що у резервному фонді міста Чернівці є біля 80 мільйонів гривень. Я вважаю, що це трохи нерозумно – не використовувати цей ресурс. Зі слів чиновників міської ради, держказначейство не пропускає деякі рахунки, є заборона на фінансування капітальних видатків. Розуміємо, що всі гроші зараз треба скеровувати на підтримку ЗСУ, ТрО, Національної поліції, на виплати соціальної допомоги як нашим чернівчанам, так і внутрішньопереміщеним особам, які мимоволі стали чернівчанами і буковинцями. Але треба думати і про розвиток Чернівців. Тому вважаю, що треба збиратися на сесію міської ради і починати цими грошима користуватися.

Джерело: https://tva.ua/ 

Нагадаємо, нещодавно голова Чернівецької ОВА повідомив, що ступінь готовності  нових КПП на кордоні з Румунією є різною. Про КПП "Красноїльськ" йдеться більш ніж про 95% готовності. КПП "Дяківці" - приблизно 75% готовності.

 

 

Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua 

  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів. 

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб). 

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 

1