Чотири десятка договорів майже на мільйон гривень: на вулиці Кобилянської встановлюють літні майданчики без важких металевих конструкцій, громіздких подіумів та накриття «пожованим» брезентом (+коментар Яни Фортуни)

Чотири десятка договорів майже на мільйон гривень: на вулиці Кобилянської встановлюють літні майданчики без важких металевих конструкцій, громіздких подіумів та накриття «пожованим» брезентом (+коментар Яни Фортуни)

14.04.2022, 18:08

Усього за трохи більше ніж місяць департамент уклав приблизно 40 договорів і, відповідно, видав стільки ж паспортів-прив’язок на розташування літніх майданчиків.

Про це повідомили у Департамент урбаністики та архітектури ЧМР.

Сторони зобов’язались дотримуватись встановлених правил та концепції. Зокрема, ці ж правила встановлення літніх майданчиків не дозволяють розміщувати важкі металеві конструкції, громіздкі подіуми та накриття «пожованим» брезентом, який затуляє фасади історичних будівель. Кожен підприємець, що хоче отримати паспорт-прив’язку, має отримати погодження управління охорони культурної спадщини (в межах історичного ареалу) та погодження департаменту і тільки тоді встановлювати літній майданчик.
 
Та деякі підприємці вважають, що не потрібно дотримуватись правил і власного паспорту-прив'язки. Тож щороку, особливо це стосується вулиці Кобилянської, Чернівці заполоняють громіздкі літні майданчики, що не пристосовані для користування людьми з інвалідністю, а це суперечить державним будівельним нормам. Щобільше, вони перекривають оглядовість фасадів архітектурної спадщини та установ, частина з яких під час воєнного стану повинна мати повну оглядовість фасаду.
 
Тож якщо підприємець порушує договірні умови, департамент має право розірвати угоду та анулювати паспорт-прив’язку, що унеможливить надалі встановлення літнього майданчика.
 
Фото: Шпальта
 
КОМЕНТАР Яна Фортуна:  
 
Шановні депутати ЧМР! В цей нелегкий для нашої країни час підприємці нашого міста, виконуючи пряму вказівку Президента України В.Зеленського всіляко намагаються наблизити таку жадану перемогу над ненависним ворогом! Зокрема сплачуючи податки, орендну плату за землю, створюючи нові робочі місця та надаючи послуги містянам та переселенцям, які знайшли прихисток у нашому місті. Наприклад, кожен Божий день 40 безкоштовних обідів для військових та переселенців надає ресторан «Горно», що знаходиться на вул.Кобилянській, 16. Натомість директор департаменту урбаністики та архітектури Андрій Тимофійчук ігноруючи пряму вказівку Президента України, позбавляючи бюджет нашого міста таких необхідних сьогодні коштів (адже це близько 50000 грн з одного літнього майданчика), вишукуючи абсолютно безпідставні і незаконні причини відмовляє у продовженні (!) договорів на встановлення літніх майданчиків! Дані дії, а скоріш за все бездіяльність є злочинними та як мінімум говорить про непрофесіоналізм, байдужість і зловживанням службовим становищем. Ми, мешканці м.Чернівці не просимо, а Вимагаємо виконати пряму вказівку Президента України!


Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском.   
 

 

1