Чернівецькій області присвятять одну із двадцяти семи ікон, написаних на бронеплитах від бронежилетів з передової, які врятували життя

Чернівецькій області присвятять одну із двадцяти семи ікон, написаних на бронеплитах від бронежилетів з передової, які врятували життя

24.05.2023, 10:31

Про це повідомив співзасновник благодійного фонду "Україна для героїв" Олександр Ковальчук.

Представник фонду взяв учась в освяченні першої серії із 12 ікон, яке здійснив предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній  у Михайлівському Золотоверхому соборі. 

 Пряма мова співзасновника благодійного фонду "Україна для героїв" Олександра Ковальчука: "Це перша серія плит. Вони не прості, вони з передової. Ті, які врятували життя нашим захисникам і захисницям.

На деяких з них ми створюємо картини, тобто живопис. Паралельно вирішили зробити серію ікон. Для того, щоб більше людей мали можливість дізнатись про що це. Це про творчість, про мистецтво, про об'єднання людей, Збройних сил, влади вірою, вірою в перемогу, вірою в Бога. Все це зображено на бронеплитах".

Деталі: За словами Ковальчука, освячені ікони наступного тижня поїдуть до США. Там планується ініціювати молитовні сніданки, де люди зможуть донатити на нові засоби захисту для військових.

Крім того, Ковальчук додав, що в подальшому планується створювати нові такі колекції, які презентуватимуть за кордоном.

"Наступним нашим кроком буде колекція з 27 ікон, які будуть представляти кожну область, і окремо три міста - Київ, Севастополь, Сімферополь", - сказав співзасновник "Україна для героїв".

Джерело: "Укрінформ"

 

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 

1