'Були у Москви першими через зраду свого народу, але мимо своєї волі стали останніми': митрополит ПЦУ Данило розповів, чому упц Онуфрія стала звалищем

"Були у Москви першими через зраду свого народу, але мимо своєї волі стали останніми": митрополит ПЦУ Данило розповів, чому упц Онуфрія стала звалищем

10.06.2022, 11:57
Ті, що завжди зраджували вже натягнули на голову вінки зрадників. Вони були у Москви першими через зраду свого народу, але мимо своєї волі стали останніми. 
 
Митрополит Чернівецький і Буковинський ПЦУ Данило нагадав, як уроль відіграв нинішній очільник УПЦ МП Онуфрій у нищенні укранського православ"я:
 
В 1989 році, тобто, 32 роки тому совіти проголосили демократію. В тому ж 1989 році у Львові 19 серпня православне духовенство і свідомі віруючі згуртувалися і відкрили боротьбу проти греко-католиків Галичани, щоб не ділити Україну, не створювати ворожі табори в середині суспільства, не продовжувати помилки прадідів, бо розділення України відбувалося під насильством польських політиків і римо-католицьких ксьондзів, а проголосити і відродити свою Українську Помісну Православну Церкву, що й сталося 19 серпня.
 
В Києві теж почався рух за автокефальну Церкву. Екзарх РПЦ в Україні Філарет теж почав формувати незалежну Церкву від Москви. В нього була мрія, якщо не став патріархом у Москві, то очолити патріархат у Києві. Митрополит Філарет скликав собор українського екзархату РПЦ, відбулося голосування. Більшість єпископів проголосували за автокефалію Української Церкви. Натомість митрополит Онуфрій - сьогоднішній очільник УПЦ МП  - і ще два єпископи з ним проголосували проти Української Церкви.
 
І тут в цю справу втрутилася Москва і з допомогою тих єпископів, які запротестували, перевернула ідею української автокефалії. Митрополита Філарета викинули з Церкви як розкольника. Патріарх Алексій ІІ їздив по Україні і всюди служив. Йому, як месії стелили дороги квітами, а сьогодні патріарх Кирило кров’ю тих же людей, які всипали квітами дороги перед московським патріархом, закидає трупами і заливає кров’ю. Де свідомість, де совість людей, з ким Господь може ділити Своє небесне благо.
 
Митрополит Онуфрій розвалив справу Української Церкви в 1991 році. Та як сьогодні він може очолювати Українську Церкву? (...)  Очільник УПЦ МП на початку справді мав перше місце, і міг допомогти для України Церкву зробити, а тепер мимо волі зайняв останнє місце. (...)
 
Патріоти Москви повимітали собою всі московські смітники і стали не церквою, а звалищем; зайшли в темний тупик і бавляться «помісної церкви». Поминають канонічних патріархів, очільників помісних Церков, в той час коли за вказівкою Москви всіх їх не по християнськи бруднили. Чи можуть такі вожді і їхні люди мати бодай якусь совість. Якщо б була бодай якась совість то вона мучила б людину. Совісна людина лякається суду Божого справедливого. А тут немає ніякого страху Божого Невже такі мають право називатися Церквою? Сліпий сліпого вели і обидва в одній честі.
 
Сьогодні УПЦ МП, як прийнято, оновлює свою брехню, а тимчасом в Україні була Церква чесніша за УПЦ МП і з благовоління Божого достойно зайняла святе місце - і це Православна Церква України.
 
 
Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua  

 

  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 

 

 

1