Буковинці як крали гравій і ліс до кандидатства України в ЄС, так далі й крадуть

Буковинці як крали гравій і ліс до кандидатства України в ЄС, так далі й крадуть

29.06.2022, 19:39
Працівники поліції повідомляють про документування незаконного видобутку корисних копалин та перевезення деревини на Буковині.
 
У вівторок, 28 червня, дільничні офіцери поліції викрили трьох буковинців за незаконний видобуток гравійно-піщаної суміші у селі Бурдей.  

Під час проведення профілактичних заходів співробітники відділу № 2 (м. Кіцмань) Чернівецького районного управління поліції викрили трьох жителів села Ревно, віком 32 та 48 роки, які нелегально видобували корисні копалини у руслі річки Прут та завантажували їх на вантажівку «КАМАЗ». При цьому порушники не мали відповідних документів для законного здійснення такої діяльності.

Слідчі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці вилучили транспортний засіб і вантаж та звернулися до суду з клопотанням про накладення арешту.

За скоєне правопорушникам загрожує позбавлення волі строком до 3 років.

 А вже сьогодні вранці, 29 червня, у рамках відповідних відпрацювань у Вижницькому районі поліцейські викрили водія, який перевозив деревину породи «ялина» без відповідних документів. Наразі слідчі поліції розпочали за цим фактом кримінальне провадження. Порушнику загрожує до трьох років позбавлення волі.
 

У результаті патрулювання території обслуговування в селі Лопушна сектор реагування поліції виявив водія автомобіля «КАМАЗ», який перевозив лісодеревину без маркувальних бирок. Під час перевірки документів місцевий житель не надав правоохоронцям розрахункові накладні на вантаж, посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію автомобіля.  

Для документування протиправних дій порушника на місце події прибула слідчо-оперативна група Вижницького районного відділу поліції. Правоохоронці встановили, що 50-річний житель села Лопушна з території складу ДП «Берегометське лісництво» на вантажівці перевозив деревину породи «ялина».

Поліцейські склали на порушника постанову про вчинення адміністративного порушення, передбаченого частиною 1 статті 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами) Кодексу України про адміністративні правопорушення .

Також слідчі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України. 

Правоохоронці здійснили огляд транспортного засобу та зробили заміри деревини для встановлення суми завданих збитків.  Попередня вартість «ялини» становить 40 тисяч гривень.

Слідчі поліції звернулися до суду з клопотанням про накладення арешту на транспортний засіб та вантаж. Наразі вирішується питання повідомлення буковинцю про підозру.

Триває досудове розслідування.

 © Офіційний сайт Національної поліції:  
 
 
Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua     
  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 

1