Буковинська влада закликала дружити з Угорщиною, але забула повідомити, де продаються квитки дружби

Буковинська влада закликала дружити з Угорщиною, але забула повідомити, де продаються квитки дружби

26.06.2015, 14:33

Про зустрічі керівників Чернівецької області з угорськими дипломатами, підготовку благодійного концерту угорського державного народного ансамблю, кошти від якого спрямують на оздоровлення та відпочинок дітей учасників АТО, і навіть про самий концерт прес-служба Чернівецької ОДА повідомляла активно і більш менш регулярно.

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернівцях готують благодійний концерт угорського державного народного ансамблю, кошти від якого спрямують на оздоровлення та відпочинок дітей учасників АТО

У Чернівцях з благодійним концертом виступить Угорський державний народний ансамбль

Вже більш кулуарно й таємно відбувся кастинг поміж журналістами чернівецьких електронних й друкованих ЗМІ, яких відібрали для поїздки в Угорщину. Подейкують, що відобром особисто опікувався перший заступник голови Чернівецької ОДА Володимир Куліш. Врешті, якими б критеріями відбору не керувалася влада - у кожного посадовця свої медійні кумири, це її справа на кого витрачати гроші угорських платників податків. Від BukNews зауважимо хіба лиш про те, що все таки варто було включити до складу делегації журналіста Василя (Ласло) ГЕЙНІША. Не просто заслуженого журналіста України - донедавна заступника глибоцької "районки" "Новий день", а ще й єдиного з-поміж усіх наших колег етнічного угорця, який розмовляє угорською. Однак забули... 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернівецькі журналісти пізнають Угорщину (оновлено)

Проте й це, як мовиться, не біда. Ось чого справді не варто було робити, то це утаємничувати інформацію про можливість і умови придбання квитків на концерт  угорського державного народного ансамблю. Жодних повідомлень про це не мали навіть журналісти, а про пересічних буковинців годі й казати. У  касі театру квитків практично не було, а ті що туди потрапили, розібрали миттєво, де можна було придбати решту - організатори не повідомили. 

Усвідомлюючи, що будь-яке порівняння кульгає, все таки важко втриматися від того, щоб не нагадати, як за схожих обставин діяла Чернівецька ОДА  2013 року. Коли угорці привезли до Чернівців "Сільву". Управління культури і прес-служба ЧОДА спрацювали тоді, як годинник. Інформацію про запрошення чи квитки не довелося шукати, вона, що називається, сама ходила за журналістами. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сільва" будапештського театру оперети підкорила Чернівці

Натомість 2015 року, забувши повідомити про квитки, чиновники Чернівецької ОДА проте не забули запросити журналістів на прес-конференцію представника Генерального консульства Угорщини в м. Ужгород та благодійний концерт Угорського державного народного ансамблю.

Отже 27 червня 2015 року о 17.00 перед початком концерту відбудеться прес-конференція  представника Генерального консульства Угорщини в м. Ужгород.

А о 18.30 в Чернівецькому академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. О. Кобилянської відбудеться благодійний концерт Угорського державного народного ансамблю.

Щиро бажаємо артистам гарного виступу, а глядачам - приємного перегляду. Звісно тим з них, кому повідомили, де можна було придбати квитки. 

1