Аудитори виявили, що за часів Осачука Чернівецька ОДА втратила понад 4 млн грн бюджетних коштів

Аудитори виявили, що за часів Осачука Чернівецька ОДА втратила понад 4 млн грн бюджетних коштів

13.03.2023, 19:17

Аудиторами Буковини встановлено втрат бюджетних коштів на суму понад 4,3 млн гривень

Відповідно до звернення Чернівецької обласної державної (військової) адміністрації фахівцями Управління Західного офісу Держаудитслужби в Чернівецькій області проведено позапланову ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності Чернівецької облдержадміністрації за період з 01.01.2019 по 31.12.2022 року, в ході якої встановлено втрат фінансових ресурсів на суму понад 4,3 млн гривень.

 Аудитори встановили недоотримання доходів місцевими бюджетами за користування земельними ділянками і водними об’єктами за договорами, укладеними у 2019-2021 роках, в сумі 3,9 млн. грн., в тому числі на 3,5 млн грн. через невиконання 23 орендарями в повному обсязі умов договорів в частині сплати орендної плати та на 0,4 млн грн. через безоплатне використання  2-ох земельних ділянок без укладання договорів оренди.

Крім того, без наявності передбачених законом підстав у 2020-2021 роках не на конкурентних засадах (без проведення земельних торгів) було відчужено з державної власності 2 земельні ділянки на загальну суму 0,4 млн гривень.

Також, ревізією встановлено, що у грудні 2021 року розпорядженням облдержадміністрації було надано потенційному покупцеві дозвіл на замовлення експертної оцінки земельної ділянки, в той час як відповідно до вимог закону така оцінка має проводитися на замовлення органу влади. Як наслідок, грошову оцінку земельної ділянки у договорі купівлі-продажу було занижено на 1,7 млн грн., що  може призвести до збитків на зазначену суму у випадку виконання зазначеного договору купівлі-продажу.

Матеріали ревізії передано до правоохоронних органів.  

Прес-служба Управління Західного офісу Держаудитслужби в Чернівецькій області

 

Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 

1