Звідусіль уже понад 70 імен тих, хто ніс вогонь, а з Путильщини – жодного…

Звідусіль уже понад 70 імен тих, хто ніс вогонь, а з Путильщини – жодного…

06.03.2020, 15:36

Таким розкладом були представлені факелоносці олімпійського вогню «Олімпіади-80», того далекого 1980 року, – дорогами краю.

Тяжко-важко, але завдяки зусиллям більшості із нас, з’ясовуємо імена факелоносців. Звідусіль. За винятком гірської Путильщини. І не стільки тому, що там на той час не було талановитих атлетів, аби вони гідно представили район у зірковому загалі. Просто чиновники від партії та спорту вирішили так: раз факел не нестимуть Путильщиною – значить, обійдеться. Тупа логіка. Одначе так сталося, від чого стає гірко і боляче, що часто-густо (та й сьогодні) не ті люди за справи беруться.

А тим часом з Божою поміччю встановили уже понад 70 імен тих, хто ніс вогонь, хто неодмінно прибуде на наш великий збір, і тих, хто на превеликі жалі, відійшовши у засвіт, уже ніколи за стіл на добре слово не збереться. Їх імена не тільки пом’янемо, а й воздамо шанобу зі сльозою на очах.

До тієї хвилюючої миті нашої зустрічі начебто ще й чимало часу. Багато і не зовсім, бо по життю наші ровесники, як журавлі, розлетілися усіма світами. 

Тож кожен учасник-факелоносець, що прибуде з тієї далечі, буде за найдорожчого і найбажанішого. На сьогодні знаємо, що через різні причини ще не всі знають про наш збір. Та сподіваємося на удачу, усвідомлюючи, що на цім грішнім світі нам усім без винятку також відміряно вельми короткий путь.

Іван Гешко, чемпіон світу з легкої атлетики в закритих приміщеннях, депутат облради.

Іван Агатій, координатор зустрічі, факелоносець, заслужений журналіст України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Факелоносці-80: дружно відгукуються звідусіль, навіть з далекого зарубіжжя (РФ, Ізраіїль, США)

На Буковині розшукують факелоносців, які несли факел вогню «Олімпіада-80» дорогами краю в липні 1980 року, для зустрічі на Великому Зборі

Факелоносці «Олімпіади-80» з Буковини готові до великого збору

 

1