Злітну смугу чернівецького аеропорту обладнають підсвіткою

Злітну смугу чернівецького аеропорту обладнають підсвіткою

10.08.2011, 20:34

Чернівецький аеропорт має намір підтвердити свій міжнародний статус та відремонтувати частину злітної смуги, яка в результаті матиме довжину 2216 м, що значно активізує міжнародне сполучення. Про це інформаційній агенції "Zaxid" повідомили в прес-службі Чернівецької міської ради. Окрім додаткових метрів у довжину злітна смуга чернівецького летовища отримає бонус – підсвітку. Про це газеті "Погляд" повідомив виконувач обов'язків директора КП "Міжнародний аеропорт "Чернівці" Віктор Миронюк.

– Планується, що і злітна і світлосигнальна смуги будуть готові до Дня міста, тобто до 1 жовтня. Через три дні, а можливо через тиждень ми оголосимо тендер на виконання цих робіт. Підсвітка злітної смуги дасть змогу приймати літаки навіть у туман, а не скасовувати рейси, як це доводилось робити раніше, – зазначив Віктор Миронюк.

У газеті зазначається, що фінансуватимуть ремонтні роботи з міського бюджету. На подовження злітної смуги витратять 2,5 млн. грн., на світлосигнальну – 3 млн. грн. Загалом на реконструкцію чернівецького летовища треба 70 млн. грн.