Зеленський вимагає, щоб Осачук збудував на Буковині нову фабрику або завод для повернення заробітчан

Зеленський вимагає, щоб Осачук збудував на Буковині нову фабрику або завод для повернення заробітчан

23.08.2021, 07:56

Президент Зеленський розповів, що, на його думку, вже зроблено на шляху розвитку України, а що слід зробити найближчим часом. Глава держави переконаний, що "рівень України вже інший".

Джерело: 24 канал

Щодо наступних кроків, Зеленський наголосив на розвитку інфраструктури та поверненні до України заробітчан. Про все це президент говорив у інтерв'ю одному з українських телеканалів, яке вийшло в ефір 22 серпня.

На запитання про наступні кроки у розвитку Країни Володимир Зеленський відповів з акцентом на економічний блок: "Усе, що робить нам додану вартість, ми повинні створювати в Україні. Правдами чи неправдами, ми маємо робити швидко і якісно, і втримувати людей, які інвестують, і потім будуть нам давати додану вартість".

Інфраструктура дає сотні тисяч – саме так, сотні тисяч – робочих місць. Кожному губернатору, кожному міністру я сьогодні даю завдання: новий завод. Новий завод (з робочими місцями – 24 канал) від 500 до 5000 у своєму регіоні. Якого напрямку? Мені байдуже,
– заявив глава держави.

І пояснив, як, на його думку, мали б діяти для виконання такого завдання губернатори:

  • "Подивись, чим займаються у тебе люди. Подивися, скільки людей у тебе живе в ОТГ, скільки заробітчан. Ти повинен розрахувати, скільки людей поїхало (а вони хочуть повернутися), і подивитися, де вони працюють і їхню середню заробітну плату. Подивися, скільки вони платять комуналки. Порахуй, на яку зарплату вони будуть готові повернутися. А потім подивися, що вони там роблять. І от такий завод чи фабрику – будуй".

https://24tv.ua/kozhniy-oblasti-noviy-zavod-zelenskiy-rozpoviv-garyachi-novini_n1719565
1