Завдяки активістам буковинської «Батьківщини» здешевлено послуги перевізників у Заставнівському районі

Завдяки активістам буковинської «Батьківщини» здешевлено послуги перевізників у Заставнівському районі

31.01.2012, 19:11

Депутат Чернівецької  обласної ради Олександр Пуршага допоміг громаді села Чорний Потік на Заставнівщині вплинути на перевізника, який безпідставно завищував тарифи на перевезення за маршрутом «Чернівці - Мосорівка» та допускав грубіянство водіїв у спілкуванні з пасажирами.

Завдяки депутатському запиту О.Пуршаги, тарифи, які завищувалися упродовж двох років (вартість проїзду від с. Чорний Потік до с. Вікно з відстанню 3 км становила 4 грн. замість встановлених розпорядженням ОДА 58 копійок!), було знижено, але перевізник, який допускав порушення, взагалі відмовився обслуговувати маршрут. Яким чином був складений контракт, підписаний між перевізником та управлінням туризму та інфраструктури ОДА, яке покликане опікуватися питаннями внутрішньообласних перевезень, - питання до влади. Адже угода була розірвана в односторонньому порядку без будь-яких санкцій для перевізника, який залишив людей у розпал зими без необхідної послуги. Мало того, влада чудово знала про такий юридичний рівень своїх «угод», оскільки в розмові з депутатом про його запит йшлося саме про те, що перевізник за справедливі вимоги до нього може розірвати угоду...

Але проблему не залишили на самотік активісти місцевих організацій ВО «Батьківщина» - від сільських «первинок» і аж до обласної. На пропозицію громади сіл, які залишилися відрізаними від обласного центру і одне від одного, розпочали пошук нового перевізника на вказаному маршруті. І спільними зусиллями знайшли – сьогодні вже курсують автобуси за маршрутами «Онут - Чернівці" і  "Мосорівка - Чернівці", тобто замість одного маршруту відкрито два!

Мешканці Чорного Потоку висловили вдячність депутатові і районній парторганізації ВО «Батьківщина», саме за втручання яких вдалося зрушити з місця і розв’язати довготривалу проблему.