Заступник міського голови та директор одного з товариств привласнили грантові кошти, за які мали побудувати реабілітаційний центр

Заступник міського голови та директор одного з товариств привласнили грантові кошти, за які мали побудувати реабілітаційний центр

04.09.2023, 13:54

Привласнення грантових коштів на Закарпатті – БЕБ скерувало матеріали до суду  

 Понад 2,2 млн грн грантових коштів з міжнародних грантових програм привласнили заступник міського голови та директор одного з товариств.  

Кошти буди виділені на реалізацію Спільної операційної програми Румунія-Україна 2014-2020. На них мали побудувати реабілітаційний центр.  

Слідство встановило, що службові особи фірми-підрядника та замовника підписали акти виконаних робіт, хоча роботи на об’єкті були виконані не в повному обсязі.  

У такий спосіб посадовці та їх спільники заволоділи понад 2,2 млн грн. З них 800 тис. грн директор товариства, яке фігурує в злочинній схемі, вивів у готівку. Тобто легалізував майно, одержане злочинним шляхом. 

Згаданим особам було повідомлено про підозру, кримінальне провадження скеровано до суду. Одного з фігурантів провадження оголошено в розшук.  

Досудове розслідування здійснювали детективи ТУ БЕБ в Закарпатській області у співпраці з співробітниками Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ в Закарпатській області. 

Процесуальне керівництво - прокурори Закарпатської обласної прокуратури. 

Нагадаємо, сьогодні під час засідання Міжвідомчої координаційної ради з питань протидії порушенням, які впливають на фінансові інтереси України та ЄС, було  ухвалене рішення про створення робочої групи для напрацювання нормативно-правових актів у сфері захисту фінансових інтересів ЄС. 

Група складатиметься з представників Міністерства фінансів України, Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції, МВС, НПУ, Офісу Генерального прокурора, НАЗК, НАБУ та Бюро економічної безпеки України. 

Джерело: https://esbu.gov.ua/news/pryvlasnennia-hrantovykh-koshtiv-na-zakarpatti-beb-skeruvalo-materialy-do-sudu

1