Заступник голови облради Михайло Павлюк зміцнював і розвивав українську демократію в США

Заступник голови облради Михайло Павлюк зміцнював і розвивав українську демократію в США

05.09.2023, 23:29

Стратегічне партнерство Україна - США й членство України в НАТО - так! Дієва антикорупційна національна інфраструктура - так!

Заступник голови облради Михайло Павлюк відвідав США у межах комплексної програми для управлінців та громадських діячів "Зміцнення української Демократії та Розвитку".

"Велика відповідальність бути відібраним американською науковою й експертною спільнотою для участі у відомій щорічній робочій програмі до Стенфордського університету штату Каліфорнії, яка створена Центром демократії, розвитку та верховенства права Інституту міжнародних досліджень Фрімана Споглі.

Я мав більш як десяток важливих професійних особистих зустрічей про майбутню відбудову України та місцеве самоврядування у межах підтримки мого проєкту. Взяв участь у десятках обговорень, презентацій, лекцій й диспутів з відомими професорами, лідерами громадського сектору й молоддю, колишніми конгресменами, послами й ветеранами, топ-менеджерами чи інженерами відомих компаній Кремнієвої долини.

Відбулося понад сотню виступів, коментарів, запитань, реплік та закликів стосовно підтримки України й українців вдома та тих, хто тимчасом далеко від рідних домівок, надання Україні необхідного озброєння та впровадження додаткових санкцій, подальшій політичній підтримці й міжнародній ізоляції рф та військових злочинців, які нею поки що керують", - розповів Михайло Павлюк.

За словами посадовця, отримані бачення дали змогу більш предметно поглянути на окремі аспекти розвитку самоврядування в умовах агресії рф проти України.

А зміцнюючи Україну, світ зміцнює демократію, верховенство права та глобальний правопорядок. Бо російський режим є екзистенційною загрозою для всього цього.

Михайло Павлюк переконаний, що зазначені проєкти, набуті знання й нові професійні знайомства служитимуть системній відбудові України.

Також альтернативи санкціям, їхньому збільшенню й швидкій імплементації проти рф нема.

"Не пригадаю топ зустрічей, де б не порушувалися питання боротьби з корупцією, уваги до діючих кейсів, які мають розголос у ЗМІ, та невідворотності відповідальності у разі дотримання усіх, у тому числі судових процедур.

Вдячний також колективу Чернівецької обласної ради і її голові Олексію Бойку, Чернівецькій міській раді та її очільнику Роману Клічуку, головам територіальних громад нашої області за те, що цікавляться взаємодією з самоврядуванням держав-стратегічних партнерів і США, а також депутатам-однодумцям різних рівнів за підтримку мого візиту", - зазначив Михайло Павлюк.

 Джерело: http://www.golos.com.ua/news/185198

1