Заступник голови обласної ради 'свободівець' Віталій Мельничук хоче статус учасника бойових дій з усіма пільгами

Заступник голови обласної ради "свободівець" Віталій Мельничук хоче статус учасника бойових дій з усіма пільгами

23.02.2017, 23:47

Перше цього року засідання комісії з питань охорони здоров'я Чернівецької обласної ради почалося з обговорення питання надання статусу учасників бойових дій.

Заступник голови обласної ради Віталій Мельничук клопотав це питання. Склали список з тих людей, які були в столиці з 18 до 20 лютого 2014 року.

Майданівці, які прийшли на комісію, переконували, що всі, хто стояв на Майдані – ризикували: «Ми з голими руками стояли проти Беркуту, а тепер про нас забули. Ми під кулями були, як і хлопці в АТО».

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активісти Майдану, які отримали тілесні ушкодження, можуть отримати статус учасника бойових дій, - голова фракції "Народного фронту"

Голова комісії Ігор Малишевський зауважив, що такі питання вони вирішувати не можуть, адже це прерогатива Збройних сил України.

Тому всі члени комісії проголосували за те, щоб передати таку пропозицію на розгляд обласної адміністрації.

Заступник директора департаменту соцзахисту населення Чернівецької області Юрій Півень пояснює, що всі, хто отримав поранення на Майдані, відповідно до закону, прирівнюються до учасників бойових дій. І ці люди отримують матеріальну допомогу.

Але здорові залишилися ображеними.

«Вони теж заслужили на увагу, але на рівні держави це не враховується» - додав чиновник.

Джерело: сайт http://acc.cv.ua/

1