Заради чого депутати міськради долають вето на земельні питання

Заради чого депутати міськради долають вето на земельні питання

21.12.2017, 16:03

ДОЛАЮЧИ ВЕТО НАД ГНІЗДОМ ЗОЗУЛІ

–ПАНЕ МЕР, А ЯК ЦЕ—НАКЛАСТИ ВЕТО?

–ХОДІМ, КИЦЮНЮ, ПОКАЖУ. ТАК, СКЛАДАЙ МАНДАТ…

Із збірника “Історії 28/33”, який варто було б вигадати лише заради цього діалогу.
1. Фантастичне вето і навіщо його накладають
Вето — старовинна демократична забавка, завдяки якій рішення колегіальних органів може заблокувати лише одна вповноважена людина. Демократія — гнучка штука, тому вето не є остаточною забороною, його можна подолати. Зібравши для цього, як водиться, вже трохи більше голосів, ніж треба для прийняття первинного рішення. Гугліть про абсолютну і кваліфіковану більшість, якщо цікаво.
 
Далі ж йтиметься лише про міського голову Чернівців. Той нещодавно наклав вето на рішення сесії міськради. Причому аж 4 (чотири, ага) рази. І всі рази — на рішення щодо нерухомості чи землі, уявляєте? Уточню: ветування — дія не з розряду “захотів і наклав”. Мери в нас, як не дивно, зобов’язані діяти лише на підставі різних там законів, в тому числі й Конституції. Закони й керують його діями. А закони виконувати ніц не складно. Є підозра на порушення законодавства? Клади вето! Юридично спірне рішення? Вето! Депутати все одно регочуть і долають? Оу. Ну, їх право.
 
Просто, якщо не накласти вето в потрібний момент — прийде сіренький СБУчок (НАБУчок, ГПУчок та інші покемони) і укусить за бочок. Після такого укусу буває самі знаєте що — штраф, штраф, тюрма і забуттяТому вето в Чернівцях регулярно, ретельно, невпинно, але, такі да — накладається! Агій!
 
Так само, як накладається, так само воно й долається. Депутати вже призвичаїлись до цієї кумедної гри, тому ледь не кожної сесії відбувається ментальний діалог між гілками влади. Одна гілка така:“Але ж ви зовсім оху*вші!” А інша їй: “Ну та й що, все одно нас більшість.” І так з року в рік. Містянам можна було б ставитись до цього так само філософськи, якби не одне “але”…
 
І це “але” треба виписати великими буквами:

Подолане вето — майже завжди сигнал про те, що в нас, громади, щось сп*здили!

Добре бути громадою, бо вона і всюди, і ніде. Якщо вкрасти в депутата 300 тисяч гривень — той, певно, помітить. І зробить вам бо-бо. Але якщо вкрасти таку ж суму в оцієї незрозумілої “громади міста Чернівці”, то фіг хто відчує. Серйозно! Це лише по гривні з кожного. Ви рахуєте ті гривні? І як гектар землі з міста зникне — теж важко помітити. Парки, набережні, гравій, пісок, совість, кетчуп. Ви рахуєте ту сіль, соду, гравій?
 
[Абзац умняка] Будь-який свій ресурс треба пильнувати, бо як тільки відвернешся — прийде хтось пріхуєвший і нахабно його спиздить. Таке життя. Тому пильнувати треба і гривню, і квадратний сантиметр парку. Як саме треба пильнувати — поза темою допису. Просто розслабтесь. Сьогодні за вас пильнував ваш новий улюблений автор. [Умняка)) Лол, повелись]
2. Досить абзаців! Що в нас крадуть?
Все буде, навіть з інфографічкою. Крадуть ж у нас:
  1. Трохи землі на Гравітоні
  2. Право справедливої черги на відведення земельних ділянок
  3. Велику і пацавату будівлю в центрі міста
  4. Кілька метрів під стрьомним кіоском (“під помідорчики!”)
Все задокументовано і з поясненнями лежить на все ще огидному сайті міськради.

WORRY NOT, Я ПЕРЕКЛАДУ З МІСЬКРАДІВСЬКОГО КАНЦЕЛЯРИТУ ТА ПОЯСНЮ. З КАРТІНОЧКАМИ.

Справа №1. “Два слова і 110 кВ”
вул.Руська, 209-Б. Підприємці Лайтару і Костриба проти монстра з “Чернівціобленерго” на ймення “Відпайка Рогатка”.
 
“Відпайка Рогатка” — не просто два смішних слова, а спецназва шматку високовольтної лінії, який може пере*бать силою в 110 кВ. Щоб мешканці Гравітону оце не були випадково пере*блені означеними кіловольтами, навколо високовольтки роблять такі собі охоронні зони. На подібну охоронну зону й претендують Лайтару і Костриба. Зафіксуйте, це не просто два слова, це підприємці.

 (кадастровий номер 7310136600:32:003:0012)

Ортофотоплани, як водиться, старі. Зумитись в них не ок. Гоу, гоу, гугл!

 Наша діляночка. Ну, приблизно.

Зрозуміли де воно? А тепер нижня фоточка.

 Більше дротів дротяному богу!

Шик і блиск! Видно одразу всю сукупність дротів, під якими підприємці просять надати землю, цитую, “в оренду на 5 (п’ять) років для будівництва та обслуговування будівель торгівлі (для будівництва кафе та магазину промтоварів)”.
 
Любий мешканець Гравітону! Пам’ятай, цей шалений супротив мера долався виключно заради тебе! Тепер в тебе завжди буде можливість затишно посідити в кафе зовсім навіть не переймаючись думки на зразок “чи не йо*неться на голову НЕСПОДІВАНО з неба дріт на стодесять кіловольт?” CAFE “KILLA WOAAAHLT”, MUTHAFUKKAAH! EAT THAT!
 
Резюме: це ділянка з розряду “хай буде як є”. По-перше, так законно. По-друге, немає ніякого “по-друге”! Спріться, підприємці! З вас тупо зрубали бабла депутати. Не ви перші, не ви останні. Там ні-чо-го не-бу-де. Штіу? Поїхали далі.
Справа №2. “1288 VS Бешлей”
Тут мова про землевідвід в, кхем, елітному мікрорайоні “ЖопаМіра”.

 Якщо там і є нерухомість – вона чудово закамуфльована

Було б це нудною нудятиною, якби не два нюанси.
  • Заради просування рішення посунули, не здригнувши рукою і не повівши оком, всього 1118 учасників АТО.
Уявляєте, як тисяча і сто атошників виглядає, якщо їх докупи зібрати? Ну от, уявіть, що така ж пачка людей швидесенько сходила, ох, вибачте, нахрєн. Всього на півгодинки, лише 20 грудня. Ніхто б і не помітив, ну правда!
 
А, ще 1288 “звичайних” людей з іншої черги на аналогічний хрєн збігало. Ну, я в тих чергах і черговиках досі плутаюсь, тому грузити сенсу нуль. Таке. Типові Чернівці.

 Навіть я перечитував це рази два в тотальному опі*дінєнії

Депутат намагається пояснити, що він, насправді, зовсім не влада. А ще показати, що ну точно вже не пхає своїх фаворитів поперед АТОвців, адже це навряд буде правильно і справедливо. Окрім цього, сам матеріал всіма своїми літерами дає зрозуміти, що його мета — ну вже точно не флюродрос успішного “торпєди” дня, який і рішення пропхав, і спіч на камеру зачесав.
 
Народні обранці, як тут давно заведено, підтримали колегу.
Справа №3. “НАША ПРЄЄЄЛЄСТЬ”
Ця справа — просто топчик! Адже йдеться про направду знаковий з точки зору культури, дозвілля та естетики, будинок! Вгадаєте його по кадастру?!

 Ну? Ну?

ЛЕЕЕДІЗ ЕЕЕЕНД ДЕЕБІ… Кхе! Кхм, кха, ЕЕЕНД ДЕЕЕПЮТІ-і-із! В синьому кутку — місто з понад 600-річною історією! Вітайте, Черніффці-і-і!.. В червоному кутку — неперевершений шедевр архітектури! Незрівнянна перлина супермодного стилю “бикоко”! Справжній австро-грецький монстр! “НААААШЕ ПИИИИВООООО”!!!

 Не шо нібудь, а цілих 0,1086 га під товстим шаром бетону

Як думаєте, хто переможе?
 
Спойлєр, х*лі: Переможе, як завжди, вміння пропєтлять між канатами.
 
[CUT] Лише кілька слів про те, який жирний підряд з акул моря Муток-з-нерухомістю заходить в місто заради однієї брили бетону. Дивіться, пане депутат:
Заходить АПАРТМЕНТ БІЛДІНГ ЛТД. Ця контора раніше належала такій собі “Юкрейн Ріал Естейт”. Але кілька місяців тому власники НЕСПОДІВАНО змінюються, заходить Ш. Катерина (привіт!), а за нею шлейф “ХЕД МЕНЕДЖМЕНТ КОМПАНІ”, і далі така карусєль і хітросплєтєніє бенефіциарів та вкладників, шо ну нафіг!
 
“ЮКРЕЙН РІАЛ ЕСТЕЙТ”, щоб ви собі розуміли, зареєстровано в Києві, на Бульварі лесі Українки, будинок 26. Як і ще 259 всяких-різних компаній. З яких всього 11% неактивних. Ой-вей, ну шо такі падєлать. Тяжкі часи, зубожіння. [/CUT]
 
Історія діяльності конгломерату виводить нас ледь не на самий початок знайомства учасників цієї знакової подолай-ветної сдєлочкі. Але там нічого особливого — типові двухисячні, фарцування компами і оргтехнікою, впихування її по області різним бюджетним установам… Що вам казати? Всі тоді якось жили. Та й таке!
 
Хоч юридичне резюме вельми недвозначне, та я вангуватиму чергову зарубу рівня а-ля Бурбак/Чесанов по 28 Червня. Ну а чого? Ну не розпускатимуть ж цю міську раду через такі дрібні неприємності?

 Шо-шо, не може перебувати у приватній власності?.. Hold my beer!

І на цій чудовій ноті, коли автора вже самого підташнює від сарказму та графоманства, викрученого на максімалки , саме час закінчувати огляд.
Справа №4. “Файний, Сука, Кіоск — “Буковина”

 Обережно, шрифтова робота вивіски може призвести до кровотечі з очей!

Після топового “Нашого Пива” (за підтримки “Подоланого Вето” від “Рідного Міста”, нувипоняли) це справжній розслабон пукана. Ще й з охолодженням.
 
Практично ніхто й нічого не намагається в нас вкрасти. Просто депутати педалять землю під цим кіоском щоб пропхать поза конкурсом. Бо формальності і дотримання процедур — це для бидла та пролєтаріату. Нормальні пацани зразу за одне рішення всьо роблять.
 
Ну, бидло чи не бидло, пролетаріат чи не дуже, але то все є громада. Наша громада мудра, а тому наша мудра громада все стерпить.
А тепер— дискотека!
Хтось, правда, може й не стерпіти. Що поробиш. Люди старішають, люди стають нервовішими. Тітуханитись під красівими зданіями теж вимахало. Хватіт, фатіт.
 
Давайте краще всі з усіма будемо домовлятись. Наприклад, депутатська більшість домовиться з громадою. Причому громада буде не в іпостасі, ахаха, депутатів! І не в обличчі мера. А в ролі такої собі еталонної громади, коли їй не впадлу і не похуй(Хто бачив—той бачив) Нормас ідея? Анонімність, деперсоналізація, тільки натяки. Як всі люблять.
 
А в фіналі ви, скажімо, відчепитесь від витягування клаптів від нещасної комунальної землі і нерухомості. Натомість, певні виходи з вищезгаданих в №3 юридичних осіб на конвертцетри, як і прикормлений нотаріат, як і вся-вся історія, лишатиметься в статусі “хі-хі”. Ну, тіпа “які ще конвертцетри, не вигадуйте”.
 
Хіба ж то буде не файно?

ІЗІ, ІЗІ, ВІРІБУС УНІТІС! СІНК ЕБАУТ ІТ!

ЛЕОНІД ПРОКОПЧУК

Джерело: http://dumaj.cv.ua/ua/chomu-dolayut-veto-u-chernivetskij-miskradi/

1


КОМЕНТАРІ (3)

А що букньюсу дозволено публікувати статті з матюками? Пріхуєвші, спиздять і т. д. бурбак дозволив? чи гена москаль?

avatar

громадянин культурної України

21 грудня 2017 18:32

Козлів, які матюкаються, треба каструвати. Іменем Революції. А ЧОРНЕЮ -- чистити ті "коментарі" нещадно. Така доля. ПОдивіться, як Зарайський на своєму Букніфі огризається. Не кажу вже, що й Цензуру встановив!

avatar

Антон

21 грудня 2017 19:12

Пиз...ец, а не статья. Можно поздравить.  Ни одного документа, ни одного обоснования, фотки с Гугла. С Гугла! Даже если депутаты накосячили, от таких статей только рыгать можно. В следующий раз п..деж бабок на лавк и торговцев с рынка  будут печатать

avatar

))))

22 грудня 2017 09:18