Заперечення Єврокомісії проти Північного потоку-2 - результат послідовної політики української влади та дипломатичного корпусу, - Іван Рибак

Заперечення Єврокомісії проти Північного потоку-2 - результат послідовної політики української влади та дипломатичного корпусу, - Іван Рибак

10.04.2018, 22:40

Наприкінці минулого тижня стало відомо, що Генеральний директор з питань енергетики Європейської комісії Домінік Рісторі заявив про повну підтримку позиції України в питанні реалізації проекту Північний потік-2. Фактично, офіційний представник Єврокомісії розбив основну тезу прихильників нового газопроводу про економічне обґрунтування та диверсифікацію джерел і маршрутів постачання газу.

Про це заявив народний депутат України Іван Рибак. 

Це важлива заява, яка доводить, що в ЄС залишається потужна політична коаліція сил, яка розуміє небезпеку співпраці з ворогом та реально оцінює можливі наслідки енергетичної залежності від РФ.

Переконаний, така позиція одного з вищих органів Євросоюзу є результатом послідовної політики української влади та дипломатичного корпусу, які інформують наших союзників про загрози співпраці з агресором та небезпеку енергетичного шантажу.

Варто нагадати, демократична більшість Верховної Ради минулого тижня підтримала звернення до ЄС, в якому чітко аргументовано, чим небезпечний новий газогін і як його реалізація позначиться на енергетичній залежності від Кремля. Слід розуміти, що будівництво Північного потоку-2 створить новий вагомий інструмент тиску Москви на Європейський Союз, і аж ніяк не забезпечить зміцнення енергобезпеки.

Зрозуміло, що проект газогону – один із видів помсти Україні за чітку і послідовну політику виходу із орбіти Кремля. Його реалізація завдала б шкоди економічній, енергетичній та військовій безпеці нашої держави. І наші партнери з ЄС опинились би під подібним ударом.

1