Запаранюк зустрівся з воїном, якому допоміг придбати житло та докладно розповів, що робить для соціального захисту учасників бойових дій та їхніх родин

Запаранюк зустрівся з воїном, якому допоміг придбати житло та докладно розповів, що робить для соціального захисту учасників бойових дій та їхніх родин

05.09.2023, 12:06
Начальник Чернівцької ОВА Руслан Запаранюк зустрівся з учасником бойових дій, який захищав незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, В’ячеславом Доскалюком.
 
Захищаючи державу він отримав інвалідність ІІ групи. В’ячеслав – з міста Сторожинець Чернівецького району.
 
Вдалося допомогти йому придбати власне житло за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.
 
Його родині виплатили компенсацію на придбання житла у розмірі 2,9 млн грн. Чоловік купив у Сторожинці будинок із земельною ділянкою. Тепер житиме там разом із дружиною та двома дітьми.
 
Загалом цьогоріч Чернівецькій області виділено 53 млн грн для забезпечення житлом 25 учасників бойових дій, зокрема:
 
• 10,1 млн грн - 5 учасників бойових дій на території інших держав, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 12 травня 2023 року № 424-р;
• 22,3 млн грн - 11 родин осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 26 травня 2023 року № 463-р;
• 12,0 млн грн - 5 сімей вимушених переселенців, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 30 травня 2023 року № 478-р;
• 8,6 млн грн. - 4 внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України та яким призначена і не виплачена грошова компенсація у 2018-2022 році за належні для отримання жилі приміщення, та які після повномасштабного вторгнення рф вимушено перемістилися з території, де ведуться бойові дії, чи тимчасово окупованої рф, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 25 серпня 2023 р. № 747-р.
 
- Вже троє осіб у нашій області придбали власне житло за кошти грошової компенсації. - повідомив Руслан Запаранюк
 
43 дитини Захисників України вирушили на відпочинок до творчого табору курортного осередку «Ionian Beach Hotel» в районі Lakopetra Achaia (Греція).
 
З 1 до 11 вересня буковинці зможуть побачити та відчути всю красу Греції, вивчити культуру та звичаї цієї країни. Територія курортного осередку розташована на площі 40 акрів на північному заході Пелопоннесу. Це - ідеальне місце для відпочинку, де гори об’єднуються з морем та відкривається чудовий краєвид на затоку Патри.
 
Творчий табір пропонує організацію якісного дозвілля та відпочинку для дітей різних вікових категорій: від занять на тенісних кортах та баскетбольних майданчиках до відвідування дитячих ігрових просторів та басейну.
 
Подорож є результатом спільних зусиль Чернівецької ОВА разом з асоціаціями "Об’єднання українок у Греції" та НУО "БОРИСФЕНІС».
 
Дякуємо грецьким партнерам за можливість організації незабутнього відпочинку для юних буковинців.
 
Довідково. Фінансування витрат на екскурсійне обслуговування, проживання та харчуванням учасників табору забезпечено асоціацією "Об’єднання українок у Греції", НУО "БОРИСФЕНІС».
 
Для забезпечення перевезення дітей з обласного бюджету виділено 260 тис. грн за рахунок коштів, передбачених на реалізацію заходів Регіональної програми розвитку освітньої галузі Чернівецької області на 2023 рік.
 
Підтримуємо наших захисників!
 
За матеріалами Руслан Запаранюк
1