'Закладають за образИ і моляться за перемогу України!' У Чернівцях погасили поштову марку, присвячену СБУ (ОНОВЛЕНО)

"Закладають за образИ і моляться за перемогу України!" У Чернівцях погасили поштову марку, присвячену СБУ (ОНОВЛЕНО)

26.07.2023, 15:52

Справою державної ваги та державної комунікації із громадянським суспільством і світовим співтовариством назвали випуск поштових марок, конвертів до них та листівок із зображеннями учасники урочистого погашення марки із серії "Слава силам оборони і безпеки України!", присвяченої Службі безпеки України. 

Урочиста церемонія спеціального погашення нової марки відбулася сьогодні, 26 липня, у приміщенні управління СБУ в Чернівецькій області. Почесну місію виконали начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк, генеральний директор Чернівецької дирекції ДП "Укрпошта" Ярослав Цюпак та речниця управління СБУ в Чернівецькій області Леся Федоренко

Поштова марка, присвячена Службі безпеки України, завершує популярну серію "Слава силам оборони і безпеки України". Учасники церемонії спецпогашення були єдині у думці, що таким чином українська держава і громадянське суспільство висловили найвищу оцінку діям Служби безпеки України у захисті її свободи та незалежності. А "Укрпошта" зафіксувала для сучасників і нащадків важливий внесок її співробітників у спільну перемогу над підступним ворогом. На марці зображений реальний воїн, військовий спецпризначенець, Герой війни.

- Сьогодні служба є важливою складовою Сил безпеки та оборони України. Спецпризначенці виконують різні завдання, нищать ворога на передовій, звільняють тимчасово окуповані території, протидіють впливу російських спецслужб, виявляють зрадників всередині держави, - сказав у вітальному слові начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк. - Переконаний, після Перемоги ми почуємо і дізнаємося про багато подвигів та блискучих операцій, поки засекречених, які провели спецпризначенці, зокрема і буковинські. Слава нашим воїнам! Все буде Україна!

Співробітникам СБУ справді є чим пишатися. Тільки цього року оперативники управління СБУ в Чернівецькій області викрили 176 колаборнатів, зрадників, диверсантів. Про це розповіла речниця управління СБУ в Чернівецькій області Леся Федоренко. - За матеріалами чернівецького стуктурного підрозділу СБУ порушено майже дві сотні кримінальних проваджень, 118 особам повідомлено про підозру, суди винесли понад п'ять десятків вироків у справах про різноманітні злочини проти української держави та її громадян, задокументованих оперативниками української спецслужби.    

Загальний наклад поштової марки - 1 млн 75 тисяч екземплярів. Блок із п'яти марок загальною вартістю 115 грн вже відсьогодні доступний у всіх відділеннях "Укрпошти". Про це повідомив генеральний директор Чернівецької дирекції ДП "Укрпошта" Ярослав Цюпак.

Попит на поштові марки військового часу значний. Зацікавлення ними висловлюють не лише мешканці України, але й громадяни інших країн. Марки із серії "Слава силам оборони і безпеки України", присвяченої Службі безпеки України, теж користуватимуться неабияким попитом, - висловив переконання Ярослав Цюпак. - На листах і пакетах, інших поштових відпраленнях вони розлетяться по всій Україні, а також потраплять до інших країн і на всі контитенти, несучи вість про боротьбу українців, подвиг кращих синів і доньок України, які захищають свою країну.     

- Мені доводилося бачити поштівки із нашої військової серії, які звичайні люди закладали вдома за образИ, і таким чином підносили молитву до Бога за Україну та перемогу її славетного воїнства, - розповів Ярослав Цюпак. - Вже тільки заради цього варто було працювати.     

За словами представника  "Укрпошти", на марці, присвяченій СБУ, державне підприємство не збирається зупинятися. "Укрпошта" продовжить фіксувати героїчне сьогодення країни та їі громадян, які обороняються від хитрого і підступного ворога. У планах випуск нових серій поштових марок, зокрема "Мости".

Присвятили погашення марки заступнику командира Альфи СБУ області Глібу Лакусті.

- Трагічна звістка про загибель героя сколихнула всіх нас, - зауважив Ярослав Цюпак. - А вдома на тата не дочекалися двоє пацанів...

Тому один із блоків з урочистого погашення передадуть дітям Гліба Лакусти в пам’ять про героїчного батька.

1