Опозийні сили вшанували на Герцаївщині пам'ять про загиблого 'афганця'

Опозийні сили вшанували на Герцаївщині пам'ять про загиблого "афганця"

13.03.2012, 20:40

Пам’ять про загиблих необхідна живим

Вже 30 років минуло від дня, коли загинув на чужій війні в чужій країні Петро Померлян. Життя молодого хлопця  з Дяківців, що в Герцаївському районі, обірвалося в далекому Афганістані. Сьогодні йому було би вже 50, а для батьків і всіх, хто його знав, він так і залишився назавжди юним. Напередодні 50-ї річниці від дня народження  П.Померляна депутат Герцаївської районної ради від партії «Батьківщина» Петро Георгіу, голова районної парторганізації «Батьківщини» за власні кошти виготовив меморіальну дошку, якою увічнив пам’ять земляка.

Найбільше це було потрібно батькам, рідним, близьким, друзям, односельцям загиблого солдата. Збереження пам’яті про нього – це як спокута перед ним за все, що він не зміг відчути і прожити…

Раніше ми також повідомляли:

Нещадавно в селі Дяківці Герцаївського району Чернівецької області відбулась знаменна подія. В місцевій школі відкрили меморіальну дошку учаснику бойових дій в Афганістані Петру Померляну, який загинув під час виконання інтернаціонального обов”язку.

У відкритті взяли участь бойові побратими загиблого, депутати Садгірської районної у м.Чернівці ради, учасник бойових дій в Афганістані Юрій Ковалець, депутат обласної ради від партії «Фронт Змін» Олег Кілару, односельці та рідні загиблого, учні та вчителі школи. Депутати від політичної партії «Фронт змін» надали матеріальну допомогу батькам воїна –афганця.

Батьки подякували присутнім за можливість увічнити пам”ять їхнього сина, після смерті якого пройшло вже 30 років. Пам”ятну дошку відкрили напередодні дня народження Петра Помирляну, 26 лютого 2012 року йому б виповнилось 50 років. Дошку виготовили за кошти депутата Герцаївської районної ради від партії «Батьківщина» Петра Георгіу.

Вл.інф.