Забродський і Довганич продали людей? (оновлено)

Забродський і Довганич продали людей? (оновлено)

27.08.2015, 20:33

Міська рада розірвала угоду на оренду земель із забудовником, який замість житлових будинків звів торговий центр

Рішенням сесії міськради депутати розірвали договір оренди землі із забудовником ТЗОВ «Гіпербуд».

Нагадаємо, ще у жовтні минулого року мешканці мікрорайону "Сонячний" звернулися до міської ради, аби заборонити товариству з обмеженою відповідальністю, власник якого обдурив їх, продовжувати будівницттво на проспекті Незалежності, 131. - повідомляє promin.cv.ua. - Нагадаємо, забудовник без отримання згоди почав зводити "Гіпермаркет", чим викликав невдоволення у місцевих мешканців. А згодом ще й вдруге порушив план забудови, "перетворюючи" п'ятиповерхівки на дев'ятиповерхівки. 

Коли чернівчани купували квартири у новобудові, їм обіцяли сусідство з невисокими житловими будинками. Натомість почали будувати гіпермаркет. Не більше пощастило й інвесторам, які у цей гіпермаркет погодились вкласти кошти. Вони до своїх магазинів дістатися не можуть і досі. Та між собою люди таки знайшли спільну мову. А от із забудовником порозумітися не змогли. Не дійшла з фірмою "Гіпербуд" консенсусу і міська рада.

За результатами роботи комісія дійшла висновку, що забудовник ТОВ «Гіпербуд» та генпідрядник ТОВ «Чернівцібудінвест» порушили основну мету забудови зазначеної земельної ділянки – замість житлових будинків з вбудовано-прибудованими об’єктами соцкультпобуту було побудовано торговельний центр.

Підтримати рішення депутатів вранці прийшли чернівчани, які назвалися інвесторами будівництва. Люди просили депутатів вирішити питання із забудовником. Адже вони вклали чималі гроші у будівництво, натомість торговельний центр і досі не відкрили, і людям не повернули затрачені кошти.

- Цей забудовник на цій земельній ділянці - це прихована загроза. Тобто ніхто не знає, що за ніч там може почати відбуватися. Він може почати далі щось будувати - маючи або ні відповідні документи, - наголосив Андрій Олійник, мешканець ОСББ "Сонячний острів". - У заручниках у забудовника є всі чернівчани - як інвестори, так і мешканці "Сонячного острова", так і міська влада в тому числі, - підкреслив Андрій Олійник, мешканець ОСББ "Сонячний острів".

Очевидно, що конфлікт таки зрушив із місця, і аж ніяк не на користь забудовника. І тут на арені з’явилися вже дещо забуті активісти із сумнівною репутацією. Бо ж напередодні виборів на проблемах людей чи не найпростіше здобувати політичні дивіденди. 

- Є сили, які зацікавлені в тому, щоб зірвати цей план, щоб "Гіпербуд" не працював. І вони використовують для цього людей, які навіть не розуміють, що відбувається, - підкреслив Віктор Довганич, чернівчанин.

Та люди, на щастя, все прекрасно розуміють. А тому маніпулювати на своїх проблемах сумнівним Д’Артаньянам, які з’явилися на авансцені напередодні виборів, не дозволили.

- Усі сили, про які говорить ця людина, - це він і є. Ці сили хочуть зробити так, щоб ми не могли працювати. Я не знаю, кого він представляє, кого він має, про що він говорить і чому він на боці забудовника, який нас ошукав, - зазначив Сергій Мрачковський, інвестор.

Сьогодні, на черговій 68 сесії Чернівецької міської ради депутати одноголосно підтримали припинення договору про оренду землі між міською радою та ТЗОВ "Гіпербуд". За відповідне рішення проголосували усі 39 депутатів, присутніх на сесії.

 Тепер цю ділянку включать до земель запасу міста, а відтак, передадуть у користування інвесторам. І є надія, що після цього люди таки зможуть потрапити до своїх магазинів. Щоправда, їм ще доведеться облаштувати під’їзди до гіпермаркету та парковки.
 
- Як мінімум, показує чітку і послідовну позицію міської ради, що спілкуватися з основними інвесторами - людьми - потрібно. У тому числі і "Гіпербуду" потрібно, - наголосив Олександр Шиба, начальник юридичного управління Чернівецької міськради.
 
Однак, як діятиме "Гіпербуд", залишається тільки здогадуватися. Бо як із чиновниками, так і з мешканцями та інвесторами на зустрічі керівництво фірми вже дуже давно не з’являлося. Присилали тільки уповноважених юристів та представників. Тож, імовірно, що цього разу надішлють виклик до суду. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандальновідомий екс-депутат облради Віктор Довганич засвітився на відео про «Гіпербуд»

Фото Ольги МАКСИМЮК

Джерело: ТВАpromin.cv.ua, vidido.ua 

Джерело: vidido.ua

1