За відданість та самопожертву у Чернівцях медалями й орденами нагородили учасників АТО

За відданість та самопожертву у Чернівцях медалями й орденами нагородили учасників АТО

04.02.2016, 01:24

- Ви не ухилялись, як дехто. Ви виконували свій патріотичний обов’язок, державний обов’язок, - наголосив Олександр Фищук, голова Чернівецької облдержадміністрації.

- Ще буквально 2 роки тому ніхто не думав, що в цій залі хлопці 20-ти, 30-ти, 40-ка років будуть отримувати бойові нагороди за захист держави, - сказав Віталій Чурай, обласний військовий комісар.

Олег був одним із тих, хто першим пішов на Схід добровільно. У зоні АТО чоловік перебував більше 8 місяців. 

- Я прийшов за 3 тижні до того, як призвали військкомати, і сказав: "Ви знаєте, от я хочу піти. Ну як, війна починається. Я буду сидіти?", - розповів Олег Грицюк, учасник АТО.

Пригадує, як один із виїздів батальйону мало не став фатальним. Потрапив під обстріл "ГРАДу" та отримав поранення.

- Пару осколочків отримав. Потім 2 місяці лікувався і повернувся знову у зону АТО до своїх, - сказав Олег Грицюк, учасник АТО.

Та найважче було зробити вибір і вистояти, каже Олег. Часто доводилося просто спостерігати за обстрілами і чекати.

- По тобі стріляють, людина має або стріляти у відповідь, або тікати. У відповідь стріляє хижак, тікає травоїдний. А у нас довгий час була команда не стріляти, не тікати, а спостерігайте, дивіться. І людина в такій ситуації потрапляє в психологічний ступор, вона не розуміє, як їй реагувати: стріляти чи бігти, - зазначив Олег Грицюк, учасник АТО.

- Влада визнала, що ці хлопці справді пішли віддати своє життя, боронити свою державу, - наголосив Валерій Краснян, керівник Центру допомоги учасникам АТО.

І за таку самопожертву медалями, орденами та нагрудними знаками нагородили 31 учасника АТО. 

- Це реально війна, це війна з десятками втрат за один день. Це обстріли "ГРАДами", "УРАГАНами", - це взагалі невесело, - підкреслив Олег Грицюк, учасник АТО.

- Що може бути краще за нагороду від держави, визнання хлопців, які дійсно воювали, захищали свою державу, проливали кров?, - наголосив Валерій Краснян, керівник Центру допомоги учасникам АТО.

- Ми перед вами схиляємо низько голови, - сказав Олександр Фищук, голова Чернівецької облдержадміністрації. 

Джерело: ТВА

1