За сприяння Осачука австрійські та угорські інвестори збудують на Кіцманщині керамічний завод на 300 робочих місць

За сприяння Осачука австрійські та угорські інвестори збудують на Кіцманщині керамічний завод на 300 робочих місць

11.08.2020, 18:11

Підприємство збудують у селі Нижні Станівці Кіцманського району. За словами голови Чернівецької ОДА, найближчим часом інвестори розпочнуть будівництво заводу.

У Чернівецькій області інвестори з Австрії та Угорщини найближчим часом розпочнуть будувати керамічний завод на 300 робочих місць. Про це у коментарі кореспонденту ІА АСС повідомив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук.

«У плані залучення інвестицій наша область виглядає не найгірше у порівнянні із загальною тенденцією, яку переживає сьогодні Україна. Наприклад, за мого скромного сприяння нарешті інвестори з Австрії та Угорщини у селі Нижні Станівці у Кіцманському районі незабаром приступить до спорудження керамічного заводу і більше 300 місцевих мешканців зможуть отримати нові робочі місця», - сказав Осачук.

Крім того, він повідомив, що нещодавно до нього приходив інший потенційний інвестор, який готовий вкласти 10 мільйонів доларів у виробництво, а його знайомий підприємець із Запоріжжя придбав одне із працюючих підприємств Буковини.

«Навіть минулого тижня до мене приходив ще один потенційний інвестор, який має гадку сконцентрувати велике виробництво і готовий інвестувати більше 10 мільйонів доларів на обладнання виробничих потужностей і створення нових робочих місць. А перед початком пандемії відбулися дуже гарні зміни на знаних, визначних, великих буковинських підприємствах Чернівецької області, які були придбані потужними інвесторами з інших регіонів, зокрема із Запоріжжя. Про які саме підприємства йде мова, я ще не маю права оголошувати. Там є у них свої певні договірні зобов’язання. Інвестор – це мій знайомий. Він почесний консул Австрії у Запоріжжі. Він придбав, інвестував, але там є певні обмеження. Він сам оголосить про цей інвестиційний проєкт», - додав голова Чернівецької ОДА.

Джерело: https://acc.cv.ua/ 

1