За неякісні роботи на вулиці Б. Хмельницького відкриті кримінальні провадження

За неякісні роботи на вулиці Б. Хмельницького відкриті кримінальні провадження

28.10.2016, 19:56

Період виконання робіт стосується ще до 2014 року.

Про це сьогодні, 28 жовтня, повідомив під час сесії мер міста.

Було зачитано документ, в якому наголошується, що слідчий звернувся до Шевченківського районного суду щодо цього.

Суми які фігурують у розслідуванні складають 150 тис. гривень.

Також пропонується притягнути до відповідальності тих, хто підписував акт виконаних робіт.

В сесійній залі виникла численна кількість обговорень щодо виділення додаткових коштів на закінчення ремонтних робіт по вул. Б. Хмельницького.

Джерело: http://www.0372.ua/

ДОВІДКОВО:

Посадові особи ТОВ "Торговий дім Укрвторресурс", вступивши у злочин із посадовими особами департаменту житлово-комунального господарства Чернівецької міськради, діючи умисно на протязі серпня 2013 року по листопад 2014 року, склали та підписали акт виконаний робіт форми КБ-2в та довідки про вартість виконаний робіт форми КБ-3 по проекту"реконструкція інженерних мереж на вулиці Б. Хмельницького від вулиці Ю. Гагаріна до вулиці Університетської у м. Чернівці", до яких були внесені завідомо неправдиві відомості щодо факту обсягів виконаних будівельних робіт на суму 151 700 гривень, які в подальшому привласнили.

Відповідну постанову Шевченківського районного суду м. Чернівців зачитав на сесії Чернівецької міської ради 28 жовтня міський голова Олексій КАСПРУК, пише molbuk.ua. 

Міський голова продемонстрував депутатам витяг із матеріалів кримінального провадження, для тимчасового доступу до яких слідчий звернувся до суду з відповідним клопотанням, у відповідь на звинувачення депутатів від "Рідного міста" та Богдана Ковалюка із фракції "Сапопоміч" у тому, що підприємство "МіськШЕП" навмисне завищує кошторис вартості робіт по вулиці Б. Хмельницького. 

"За результатами проведеної судової будівельно-технічної експертизи на вказаному судовим експертом Лещишиним В.В., встановлено невідповідність виконаних будівельних робіт на зазначеному об’єкті, відповідно до відомостей, які зазначені в актах приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2в та в довідках провартість виконаних будівельних робіт форми КБ-3, які підписані представником замовника – департаментом ЖКГ Чернівецької міськради та виконавцем ТОВ "Торговий дім Укрвторресурс", скріплених підписом двох сторін", - йдеться в постанові суду. 

Як відомо, у 2013 році керівником міста був нинішній депутат від фракції"Рідне місто" Віталій Михайлішин, керівником департаменту ЖКГ – Дмитро Сірман, керівником ТОВ "Торговий дім Укрвторресурс" - ще один депутат від Рідного міста" Максим Тихонович

Джерело:  molbuk.ua.

Депутати під час сесії міської ради обговорили ситуацію на вулиці Богдана Хмельницького. Представники МіськШепу – підрядної організації, яка виконує ремонт на вулиці – заявили, що для завершення робіт необхідно ще 6,5 мільйона гривень. 

Цей факт викликав у депутатів чимало запитань, адже вулицю практично завершено.
 
Представники МіськШепу заявили, що чимало довелося переробляти за попереднім підрядником. Крім того, додаткові гроші потрібні, бо здорожчали будівельні матеріали, та й узагалі – наразі зроблено більше, ніж було оплачено. 
 
Мешканець Богдана Хмельницького, активіст Аркадій Береза заявив – усі проблеми на вулиці через неправильне проектування інженерних мереж.
 
– Труби необхідно було ставити згідно рельєфу. Це означає, що у проекті було передбачено одну висоту, підрядники ж уклали дорожнє покриття нижче рельєфу. Фактично через це почалося руйнування неякісно укладених мереж, – пояснив Аркадій Береза. – Замовник робіт – департамент ЖКГ – не зауважив би це, якби не мешканці.
 
У результаті обговорення депутати вирішили, що варто детально вивчити, які саме роботи здійснили на Богдана Хмельницького, та скільки вони коштують, - ПИШЕ http://promin.cv.ua/
1


КОМЕНТАРІ (1)

ПРАВИЛЬНО.ДОСИТЬ КРАСТИ. МИ ПЛАТИМО ПОДАТКИ, А ВОНИ КРАДУТЬ І ТАК БЕЗ КІНЦЯ.ТА СКІЛЬКИ Ж МОЖНА.У ПЕНСІОНЕРІВ ПЕНСІЯ 1300 ГРИВЕНЬ.СВОЛОЧІ НЕ МОЖЕТЕ НАЖЕРТИСЯ. НО НІЧОГО, ЛЮДИ ВАС НАГОДУЮТЬ.ТЕРПЕЦЬ ВЖЕ РВЕТЬСЯ.

avatar

аня

29 жовтня 2016 14:52