За один вікенд у Чернівецькій області спинили 41 порушника кордону, ще один сам викликав рятувальників

За один вікенд у Чернівецькій області спинили 41 порушника кордону, ще один сам викликав рятувальників

15.08.2023, 07:34

Прикордонники Чернівецького загону спинили 41 порушника, з яких двох у Івано-Франківській, решту у Чернівецькій області.

Усі затримані є чоловіками призовного віку, вихідцями з різних регіонів України.

Стосовно затриманих, за спробу незаконного перетинання кордону, на чоловіків складено протоколи за ст. 204-1 КУпАП, справи скеровані до суду.

Зазначимо, що активну участь в охороні державного кордону беруть курсанти Національної академії ДПСУ ім. Богдана Хмельницького, які наразі проходять стажування в підрозділах на західній ділянці державного кордону.

Ще один чоловік заблукав у лісі й сам викликав рятувальників, бо потребував медичної допомоги.

Про це повідомили в Держприкордонслужбі.

Прикордонники, рятувальники та поліцейські півтори години шукали чоловіка. 32-річного жителя Запорізької області знайшли за 15 кілометрів від кордону.

Ухильник намагався незаконно потрапити до Румунії, не розрахував свої сили і заблукав. Майже добу чоловік намагався знайти дорогу, потім у нього підвищився тиск і зателефонував рятувальникам. Виявилося, він ішов не в той бік.

Лікарі ДСНС надали йому медичну допомогу та доправили до лікарні. А прикордонники склали на чоловіка протокол за спробу незаконного перетину кордону (ст. 204 КУпАП).

Також за добу 13 серпня західні кордони України з ЄС та Молдовою перетнули 122 тисячі осіб та 21 тисяча транспортних засобів.

З України минулої доби вибули 55 тисяч осіб. 33 тисячі з них перетнули кордон з Польщею, решта прослідували до інших країн ЄС та Молдови.

До України за минулу добу прослідували 67 тисяч осіб, 43 тисячі з них – громадяни України. На в’їзд прослідувало на 12 тисяч осіб більше, ніж на виїзд

Оформлено 124 вантажівки з гуманітарною допомогою.

Джерело: Державна прикордонна служба України

ДОВІДКОВО: 

У Чернівцях було викрито план переправлення військовозобов’язаних через кордон. Схема організована правоохоронцем разом зі спільником, повідомляє Державне бюро розслідувань, передає УНН.

Деталі 

Злочинці знаходили осіб, які бажали перетнути кордон, та організовували їх транспортування до прикордонної зони з Румунією. Вартість послуги "таксі" для “клієнтів” до пішого переходу становила від 3,5 до 5 тисяч євро. 

Організатори включили до даної схеми інших людей, які займалися транспортуванням ухилянтів і координували їх подальший перетин українського кордону. 

Правоохоронні органи перешкодили спробі переправити 8 ухилянтів, які оплачували вартість своєї "подорожі”.  

1