'З цією політсилою всьо дешево і ясно... Наливайченко, Валентин робіт шос з собою©': колишні однопартійці із 'Самопомочі' розкритикували перехід Ярослава Цуркана у 'Справедливість' (оновлено)

"З цією політсилою всьо дешево і ясно... Наливайченко, Валентин робіт шос з собою©": колишні однопартійці із "Самопомочі" розкритикували перехід Ярослава Цуркана у "Справедливість" (оновлено)

09.09.2017, 09:04

"Ще не встигли засохнути "Золоті верби" у об'єднання "Самопоміч", то вже почали рости нові Золоті верби...", - так лідер чернівецької "Самопомочі" Віктор Гищук  відгукнувся  на інформацію про те, що його колишній соратник по організації Ярослав Цуркан очолив міськй осередок партії "Справедливість" Валентина Наливайченка.

Під час дискусії, яка розгорнулася під його  дописом у ФБ, коли Віктора Гищука запитали, чи послідують за Ярославом Цурканом до нової політичної сили також депутати Чернівецької міської ради Ковалюк і Ко, яких "Самопоміч" хоче позбавити депутатських мандатів, Віктор Гищук відповів: "Дай Бог! То насправді питання до Сафроновича, мабуть....)))))... Та дивимось за цими Ярославовими "кадрами"... все прогнозовано. Добре те що вони не є членами партії, зле тому, що не вдається наразі зібрати 300+ чернівчан і їх відкликати..."

  

Як повідомив заступник голови обласної партійної організації "Справедливість" Андрій Павлюк, колишній міський голова міста Заставна Чернівецької області Ярослав Цуркан очолив Чернівецький міський осередок політичної партії Валентина Наливайченка "Справедливість".

У своєму дописі він повідомив, що 8 вересня у Чернівцях була проведена установча конференція міської парторганізації "Справедливості", під час якої керівником осередку партії обрали Ярослава Цуркана.

Лише недавно ця політсила з’явилася на політичній арені Буковини. За цей час «Справедливість» Валентина Наливайченка встигла підготуватись до виборів в ОТГ області, а нині обрала керівника Чернівецької міської організації, повідомляє канал "Чернівецький промінь"

 "Щирі вітання, Ярославе Васильовичу! Радий бачити та вітати в команді Справедливості! Вірю, що успіх саме з такими людьми, як Ви. Досвід, толерантність, порядність, професійнсть, патріотизм - це гідні епітети. Справедливість єднає!", - написав Павлюк.

Нагадаємо, у липні Ярослава Цуркана виключили із партії "Самопоміч" та із засновників Чернівецького міського штабу партії. Зокрема через небажання виуконувати рішення партії про складання депутатських повноважень депутами "Самопомочі" у Чернівецькій міській раді, які фактично стали слухняними "тушками" для фракції "Рідне місто".

За словами одного з керівників політичної сили, нардепа Любомира Зубача, таке рішення було прийняте у зв’язку з його діями, внаслідок яких репутація політсили зазнала суттєвої шкоди.

"Я говорю в першу чергу про участь у формуванні команди "Самопомочі" до Чернівецької міської ради, яка фактично себе дискредитувала, і жодних дій, щоби виправити цю ситуацію, паном Цурканом не було зроблено. Зокрема, він був визначений як відповідальна особа разом з керівником міського осередку партії щодо питання відкликання депутатів міськради. Але жодних дій з цього приводу не було зроблено", - заявив тоді нардеп.

Сам Цуркан досить стримано прокоментував свою відставку та висунуті проти нього звинувачення, заявивши в коментарі БукІнфо, що з нього "зробили крайнього у партії, але час розставить все на свої місця».

 За його словами, "явних причин щодо виключення з партії, на мою думку, немає".

 "Основна причина, яку офіційно озвучив в ЗМІ депутат ВР Любомир Зубач, це те, що я був одним з активних учасників в організації виборчої кампанії до місцевих рад в 2015 році (також відповідальний в 2014 році у виборах депутатів ВР цієі політсили (ред.)), та зараз, в 2017 році, не виконав рішення партії про відкликання депутатів Чернівецької міської ради, щодо діяльності яких розпочалося службове розслідування. Я запропонував дочекатися результатів цього розслідування, дати можливість депутатам відповісти на звинувачення, а потім приймати рішення, що логічно і справедливо. Крім того, чомусь вважають неправильним мою об’єктивну, і головне – позитивну думку про роботу цих депутатів, яку я не приховував! Неодноразово я говорив про них як найбільш активних з депутатів, що виконують свої обов'язки передбачені законом, працюють на користь виборців і зараз я не змінив свою думку. Напевне, саме це дехто з керівників схильний вважати грубим порушенням статуту партії", - заявив раніше БукІнфо Я.Цуркан.

 

Частково використано матеріали molbuk.ua, БукІнфо та "Чернівецький промінь"

1


КОМЕНТАРІ (3)

о вітя Коментарі, які містять образу певних людей чи національностей, нецензурні висловлювання та рекламу будуть видалятися без попередження.появився, він як Коментарі, які містять образу певних людей чи національностей, нецензурні висловлювання та рекламу будуть видалятися без попередження.появляєтся коли його не чекають

avatar

юра

09 вересня 2017 10:57

Я нікого не захищаю, але лідер чернівецької самопомічі нехай дивиться за своїми кадрами в міській раді котрі з ригами об'єдналися

avatar

Bogdan Shelenko

09 вересня 2017 11:35

З кім треба обьеднатесь , з тими хто опустив державу до нестями , тож жах до чого довели державу усього за три рокі

avatar

Витя

10 вересня 2017 21:44