З Кіцманського району не зафіксовано жодної організованої поїздки на «антимайдан», але екс-голова РДА Унгурян був там і виступав

З Кіцманського району не зафіксовано жодної організованої поїздки на «антимайдан», але екс-голова РДА Унгурян був там і виступав

15.08.2014, 17:29

Минулої п’ятниці в Кіцмані відбулося виїзне засідання обласної комісії з перевірки фактів, наведених у зверненні голови Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування протиправних діянь правоохоронних органів та окремих посадових осіб, посягань на права і свободи, життя і здоров’я громадян під час подій, пов’язаних з масовими акціями суспільно-політичного протесту, що відбуваються в Україні з 21 листопада 2013 року, народного депутата України Г.Москаля.

Заступник голови цієї комісії Юрій Івашин на початку засідання сказав, що основна мета комісії — виявлення посадовців, які причетні до зловживань при відправленні людей на «антимайдан» в грудні минулого року, та тих, хто активно насаджував політику антинародної Партії регіонів. «Ми діємо в рамках закону, тому всі виявлені факти будемо надавати правоохоронним органам», — наголосив Ю.Івашин.

Представники громадськості, які були присутні на засіданні комісії, взяли участь у активному обговоренні порушених питань. Члени комісії зазначили, що з Кіцманського району не було зафіксовано жодної організованої поїздки на «антимайдан», але колишній голова РДА О.Унгурян був там і виступав. Також планують виявити тих, хто переслідував активістів Майдану.

На засіданні запросили громадськість надавати конкретні факти, на місцях провести службові розслідування, а не просто огульно звинувачувати людей.

За результатами комісії було складено список осіб, діяльність яких перевіряється, а також ведеться підготовка матеріалів до наступного засідання комісії.

Джерело: http://freelife.cv.ua/socum/4150-komsya-rozslduye-chi-posadovc-vdpravlyali-lyudey-na-antimaydan.html

14-15 грудня 2013 р. у Києві на Європейській площі відбувся мітинг на підтримку політики Януковича, в якому взяла участь і делегація з Чернівецької області. 

Як повідомляли у прес-службі обласного осередку Партії регіонів, перед присутніми виступив голова Кіцманської районної організації ПР Олег Унгурян. Він акцентував увагу на тому, що євроінтеграція зараз – це праця над побудовою Європи в Україні.

"Учасники мітингу виступили проти розколу України, силового захоплення влади, хаосу і безладу, барикад і насильства, вандалізму, провокацій і брудних політичних ігор опозиції", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Нагадаємо, всього з Буковини на Антимайдан поїхало до 700 людей. Про це на брифінгу повідомив голова ОДА Михайло Папієв.

Сам Папієв на Анттимайдані не був.

- Покинути межі Чернівецької області я можу лише за погодженням з Президентом України, - заявив М.Папієв. - Це має бути або виклик Кабінету міністрів чи інші відомі заходи, після цього отримати погодження. Я не планує звератися з таким клопотанням до Прези дента, бо голова ОДА має забезпечувати життєдіяльність області на місці.

Водночас ПР Буковини відправляла своїх активістів на Антимайдан.

- Від облорганізації ПР люди їхали, - сказав губернатор. - Рознарядки не було, люди їхали за власним бажанням. Як мені відомо, поїхало від 500 до 700 людей. Докладніше інформацію може надати Матвій Куцак (заступник голови облорганізації — molbuk.ua).

Нагадаємо, Матвій Куцак 13 грудня розповів molbuk.ua, що Чернівецька обласна організація Партії регіонів не організовує поїздки до Києва на Антимайдан.

Серед виступаючих зі сцени Антимайдану в Маріїнському парку 18 лютого був помічений також буковинський нардеп-регіонал Іван Попеску. Напередодні, 16 січня, народний депутат Іван Попеску голосував за так звані диктаторські закони підняттям рук. Саме ці закони спричинили загострення протистояння в Україні, які вилися в перші людські жертви.  Через кілька днів на Майдані було застрелено снайперами десятки героїв Небесної сотні. Про це повідомляла журналіст CitizenJournal.info Галина ЄРЕМІЦА.

Зокрема, на Антимайдані нардеп заявляв, що протестувальники намагаються повторити сценарій Боснії та Герцеговини.

Нагадаємо, Іван Попеску член фракції ПР, що обирався за партійним списком. З 2008 року являється головою Постійної делегації України в Парламентській асамблеї Ради Європи.

Лідери румунських організацій написали відкритий лист до Міжрегіонального Об’єднання “Румунська Спільнота України”, щоб її представник, нардеп Іван Попеску, вийшов із лав Партії Регіонів. Лист був підписаний 17 січня 2014 р., тож вони вимагали у представника румунської громади в Парламенті, щоб той відкликати свій голос, відданий за пакет законів “Олійника-Колісниченка”, що обмежували права і свободи громадян України. Проте народний обранець цього не зробив. Щобільше, коли їх скасовували 28 січня, то у сесійній залі його не було.

Довідка. Унугрян народився 12 вересня 1975 року в селі Стрілецький Кут Кіцманського району.

З квітня 2010 до січня 2011 року займав посаду голови Вижницької районної державної адміністрації Чернівецької області. З 2011 – голова Кіцманської районної державної адміністрації Чернівецької області.

Депутат Чернівецької обласної ради від ПР.

Раніше очолював облорганізацію Союзу молоді регіонів.

1