З Чернівців до Києва літатиме ще одна авіакомпанія, хоча рейси 'Мотор Січі' вже під загрозою зриву

З Чернівців до Києва літатиме ще одна авіакомпанія, хоча рейси "Мотор Січі" вже під загрозою зриву

07.04.2021, 19:33
З першого червня із Чернівців до Києва та у зворотному напрямку літатимуть літаки ще однієї авіакомпанії - Windrose.

Про це повідомляють у пресслужбі Чернівецької міської ради, передає Укрінформ.

"Після кількамісячних переговорів міського голови Романа Клічука, заступника міського голови Ігоря Крохмаля та керівництва Міжнародного аеропорту імені Леоніда Каденюка з представниками авіакомпанії WINDROSE, з 1 червня 2021 року авіакомпанія запускає рейси Чернівці – Київ (Бориспіль)", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що рейси виконуватимуться тричі на тиждень - у вівторок, четвер і неділю.

Як повідомляв Укрінформ, авіакомпанія "Мотор Січ" з 12 квітня відкриє прямі авіарейси із Києва до Чернівців та у зворотньому напрямку.

Таким чином, з урахуванням цих рейсів, Чернівці матимуть авіасполучення з Києвом 6 разів на тиждень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туреччина і Україна розширюють авіасполучення: з міста Газіпаша можуть відкрити рейс на Чернівці

Водночас посилення карантину у столиці України може позначитися на кількості пасажирів авіарейсу компанії «Мотор Січ» до Чернівців.

Перший літак з Києва має приземлитися на Буковині 12 квітня. Наразі інформації про кількість проданих квитків зі столиці до Чернівців і в зворотному напрямку немає. Про це кореспонденту ІА АСС розповів заступник Чернівецького міського голови Ігор Крохмаль.

«Ці рейси є важливими для нашого міста, зважаючи на те, що Чернівці не мали авіасполучення більше року. Єдине, що суттєво може вплинути на ці перельоти, це ситуація у Києві. Там діють досить серйозні карантинні обмеження у зв’язку з «червоною» зоною. Громадський транспорт працює у режимі спеціальних перевезень. Тому ми не можемо сьогодні прогнозувати наповненість літака на цей рейс та те, як продаватимуться квитки. Поки мова про відміну рейсів з Києва не йде. Проте в умовах пандемії можливі будь-які варіанти», - резюмував Ігор Крохмаль.

Інформацію щодо проданих квитків на літак «Київ-Чернівці» авіакомпанія «Мотор Січ» не надає, - пише  https://acc.cv.ua/.

1