З Чернівцями Олега Любківського знайомляться поляки

З Чернівцями Олега Любківського знайомляться поляки

20.05.2015, 16:06

У польському мистецькому виданні «Konteksty» вийшов матеріал про відомого чернівецького художника, графіка, віднедавна ще й письменника Олега Любківського.

Фотографії самого митця та його картин, розповідь про унікальну техніку виконання робіт, світосприйняття автора, неймовірно чудове місто Чернівці – все це польський читач знайде у вишуканому журналі про культуру «Контексти».

Враженнями про виставку Олега Любківського, яка відбулась у Львівській Національній галереї мистецтв за сприяння генерального консульства Республіки Польща у Львові, ділиться з поляками журналіст Юрій Смірнов, який вважає її дивовижною, цікавою, багатовимірною і «з підтекстом», бо кожну картину глядач може сприймати по-своєму, а автор лише делікатно спрямовує в історичну епоху, відкриває для інших «свої Чернівці», своє улюблене місто та його архітектурні родзинки. Місто у Олега Любківського «схоже на старовинну гравюру» і його мистецький образ вже побачили в багатьох містах України, а також в Канаді, Австрії, Бельгії, Німеччині, Франції, Румунії та Польщі. З часом і образ міста у художника змінювався, кожна виставка – новий погляд, нове сприйняття того, що залишилось нам у спадок від епохи Габсбургів.

«Цей умовний образ існує поза звичними художніми явленнями і може писатись тільки особливою мистецькою мовою, а там , де у місті перетинаються протилежні часові виміри – разом утворюється еклектично переплетена картина, що є парадоксальним продовженням життя того міста, що колись давно називалось CZERNOWITZ…- каже художник Олег Лубківський.

Джерело: http://zunr.info

1