Юрій Ковалець: За те, що підтримав Малишевського завтра хату спалять? (ВІДЕО)

Юрій Ковалець: За те, що підтримав Малишевського завтра хату спалять? (ВІДЕО)

23.06.2016, 11:53

Повний аншлаг на засіданні комісії з питань медицини і АТО: В іржаву чиновницьку систему громадські активісти підлили олії

Відбулося чергове засідання постійної комісії Чернівецької обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту, праці та підтримки учасників АТО і членів їх сімей. Кількість присутніх на засіданні цього разу побила рекорд – були присутні АТОвці, громадські активісти, колективи медичних закладів, представники майнової комісії та ЗМІ, і просто небайдужі громадяни.

Таку увагу громадськості до роботи профільної депутатської комісії викликали кадрові питання, які розглядалися. До появи саме цього складу робочої групи, жодна комісія обласної ради не працювала у такому прозорому форматі.

Зі скандалами та суперечками пройшло обговорення призначення тимчасово виконуючого обов’язки головного лікаря обласного онко-диспансеру.

Серед тих, хто прийшов лобіювати інтереси чиновників виявилося чимало таких, кого напередодні Дня медичного працівника Департамент охорони здоров'я Чернівецької ОДА відзначив подяками і грошовими виплатами. На це звернула увагу заступник голови медичної комісії Ольга Кобевко. Хоча багато з цих людей до медицини не мають жодного стосунку. Водночас чиновники департаменту проігнорували лікарів, які місяць-два тому повернулися після служби на фронті. Мала претензії Ольга Кобевко і до деяких кремезних чоловіків у залі, які прийшли відстоювати інтереси старої системи, але ніколи не захищали не те що Україну на фронті, а навіть просто жінок. (Докладніше на відео).

Відомо, що департамент охорони здоров’я Чернівецької ОДА після не продовження контракту колишньому головному лікарю цього закладу призначив виконуючим обов’язки Іллю Тащука.

Згодом, учасники АТО, громадські активісти та волонтери запропонували призначити виконуючим обов’язки АТОвця, лікаря-онколога, депутата обласної ради, голову комісії з питань медицини і АТО Ігоря Малишевського. На думку представників громадськості, окрім того, що Малишевський пройшов війну, його стаж роботи, депутатська активність, звання доцента кафедри онкології та радіології Буковинського державного медичного університету і кандидата медичних наук дозволяють виконувати обов’язки головного лікаря і користуватися довірою. Саме він, впевнені АТОвці, зможе забезпечити проведення прозорого конкурсу на заміщення посади головного лікаря онкологічного диспансеру.

Колектив онко-диспансеру також був присутній на засіданні і мав змогу висловити свою підтримку Іллі Тащуку.

Під час роботи комісії заступник її голови Ольга Кобевко, зокрема, попросила Іллю Тащука відповісти на питання, чи правда що у разі його призначення т.в.о. головного лікаря онкодиспансеру на посаді начмеда лікарні він бачить Ірину Гонцу, яка нині очолює відділення хіміотерапії. А на її посаду повернеться Анатолій Гонца. Заміщуючи таким чином одне одного на посадах ми не замінюємо саму систему, - резюмувала Ольга Кобевко. 

Ілля Тащук відповів, що ця інформація не є офіційною. 

 Тим не менш, комісія віддала свої голоси Ігорю Малишевському.

Основним аргументом такого рішення членів комісії є те, що про зміни потрібно не лише говорити, але й робити їх. Адже поки молодий вік та ентузіазм працювати, реформувати є, очікувати поважного віку для того щоб стати високоякісним менеджером (а саме таким має бути головний лікар будь якої установи) не варто.

- Коли цих молодих лікарів брали на фронт на  їхні кваліфікаційні сертифікати  ніхто не звертав уваги. Тоді вони були гідними виконувати ту страшну роботу. А тепер вони раптом стали непридатними бути головними лікарями? - поцікавилася Ольга Кобевко. 

 Революційним стало і рішення комісії стосовно призначення молодого АТОвця, лікаря Андрія Керичека тимчасово виконуючим обов’язки директора Обласної бази спеціального медичного призначення. З пропозицією призначити саме цього кандидата звернулися до комісії учасники бойових дій. На їхню думку, керувати стратегічно важливим складом, під час війни у країні, має людина, яка воювала і має вищу медичну освіту, а не ті, хто відсидівся у теплому робочому кріслі.

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За наказом директора департаменту Андрієць чиновниця з документами втекла із засідання медичної комісії, - депутат Ольга Кобевко

Засідання комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення, праці, підтримки учасників АТО і членів їх родин тривало більше 4 годин, і у коридорах обласної ради ще довго лунали суперечки між колективами медичних закладів і АТОвцями: і ті, і інші апелювали один до одного тим, що кожен з них – представник громади.

Але були й випадки єдності у думці стосовно того, що профільний чиновницький апарат має працювати оперативніше, а не затягувати бюрократичні процеси, як, наприклад, у випадку з документами про призначення головними лікарями тих, хто понад 2 роки сумлінно виконує обов’язки головного лікаря.

Тетяна Таран

1


КОМЕНТАРІ (5)

Оля Черепіца рветься до влади

avatar

Вася

23 червня 2016 13:47

яка ж ти убога, тупа і підла людина, кобевко

 

avatar

23 червня 2016 20:25

Навіть не знають хто завідувач хіміотерапії в онко. То хоть би в малишевського спитали та певен і він не знає. Він же наніколи не був на обході консіліумі. А навіщо...... 

avatar

123

23 червня 2016 21:17

Щодо молодих лікарів хочу сказати що підготовка з кожним роком стає все гіршою і гіршою. Причина як на мене якраз в тому що старий професорсько викладацький склад відправили на пенсію що власне спричинило що вчорашні студенти вчать студентів. Чого вони можуть навчити як ви думаєте. Звісно нічому. І заразд п кобевко пропонує щоб молоді зелені працювали на керівних посадах. Та власне.це призведе до Того що зникне другий етап підготовки лікаря коли на роботі вже реально молоді зелені лікарі здобували фах у старших лікарів. Тобто теорія кобевко малишевського призведе то повної руйнації медицини ізза відсутності належних фахових знань та здібностей у молодих. А як викладає малишевський як доцент пропоную опитати студентів то все стане зрозумілим. І хабарі бере у студентів і ще як. Ще каже що мало дали. А .ще є кафедри на яких студенти на протязі півроку не було жодного заняття. Наприклад патфізіологія де також молоді кадри викладають і студенти цим також обурені. 

А ми лікарі що вже не один десяток років віддали медицині обурені тим що так звані реформісти руйнують медицину..і знання і набутий досвід нема кому передати хіба що студентам  іноземцям які після занять приходять і просять їх чомусь навчити бо їм то потрібно.

avatar

123

23 червня 2016 21:50

так давно вже нема на кафедру онкології до кого підійти проконсультувати хворого. Після Сенютовича завкафедрою чуть не що дня змінюють що вже і не знаєш хто там тепер. Купу професорів і доцентів але з жодного користі. Вони всі в науці. Взяв би Малишевськи навів би там порядок де працює, Раніше як було. Важкий невідомий випадок діагностики чи лікування можна було отримати повноцінну консультацію на кафедрі бо були високого гатунку професіонали, які не цуралися хворих і роботи. 

avatar

районколог

24 червня 2016 21:53