Юрій Івашин звинуватив міське управління освіти у “розвалі” театру-студії “Голос”

Юрій Івашин звинуватив міське управління освіти у “розвалі” театру-студії “Голос”

27.03.2017, 20:04

Із звинуваченнями щодо негативної роботи управління освіти перед депутатами виступив представник ГО "Майдан" Юрій Івашин. Він запевнив, що в управлінні дуже багато поблем, управління некероване, там чвари, колектив поділений на своїх і чужих, апаратних нарад не проводиться, сайт не працює стабільно.    

31 серпня 2015 року мені стало відомо, шо пана Мартинюка призначають на посаду начальника управління освіти. Уже тоді я був категорично проти таких кадрових змін, і пішов з цим до Каспрука. Під час розмови міський голова запевнив мене, що все буде добре. А нині бачимо, що в управління серйозні проблеми, - зауважив він. 
Юрій Івашин вважає, що управління освіти нині некероване.
 
- Між працівниками виникають часті чвари, а колектив поділений на два табори - "своїх" та "чужих". Також немає гласності в роботі начальника, Мартинюк не проводить апаратних нарад. Окрім цього, у нього авторитарний стиль роботи. Загалом пан Мартинюк не володіє ситуацією в управлінні, відтак колектив не інформований про проблеми в галузі освіти, - обурюється громадський активіст.  - Окрім цього, методкабінет фактично знищений, за останні два роки з роботи було звільнено 10 людей з 18. А сайт міського управління освіти нині не працює. У мене таке враження, що в управлінні освіти хочуть знищити все, окрім самого управління, - додав насамкінець пан Івашин. 
 
Мартинюк відповів на звинувачення Юрія Івашина.
 
- Те, що я почув, мене здивувало. Пан Івашин лукавить і, напевно, забув, як телефонував до мене, і вітав із майбутнім призначенням та бажав успіху у роботі, - каже С. Мартинюк. Я в освіті 28 років, у мене батьки освітяни... Такої гласності і демократичності у процесі роботи працівників, як є зараз, напевно не було ніколи. Пізніше вчителі будуть виступати та розкажуть про свої спостереження за моєю роботою.
 
Щодо сайту, - він зараз дійсно працює з перебоями. Наразі шукаємо людей для роботи над ним - пояснив Мартинюк. 

Активіст об'єднання "Майдан" Юрій Івашин також зазначив, що управління освіти “розвалило” театр-студію “Голос”. 

Позашкільний навчальний заклад “Театр-студія “Гердан”, що знаходиться у підпорядкування управління освіти Чернівецької міськради, працює і регулярно виступає на різноманітних культурних заходах у місті та області.

Щодо театру-студії “Голос”, що це є комерційний продукт, на який управління освіти впливу не має. Про це сьогодні на позачерговій сесії міськради заявив Сергій МАРТИНЮК, начальник управління освіти Чернівців. 

Про це він говорив, відповідаючи на заяву активіста об'єднання "Майдан" Юрія Івашина, який зазначив, що управління освіти “розвалило” театр-студію “Голос”. 

"Є комерційний продукт — приватний театр “Голос” і є наш позашкільний навчальний заклад — театр-студія “Гердан.” Тому говорити, що управління освіти розвалило “Голос” - приватну структуру, - я би про це взагалі не говорив. Так сталося, що директор нашого позашкільного навчального закладу “Театр-студія “Гердан” був і учасником театру “Голос”. Ну, вирішили піти у своє плавання. Не один раз ми зустрічалися. Неодноразово просили їх у присутності міського голови, заступників. Митці сказали: “Ні, ми хочемо працювати в іншому форматі”. На це мають повне право", - додав Мартинюк.

"Щодо театру-студії “Гердан”, то вона функціонує, виховує майбутніх артистів. Тут проблем я не бачу. Так, відбулася певна зміна поколінь. Але тим не менше будь-який захід, де передбачається культурне оформлення, мінімальна участь професіоналів, без театру-студії “Гердан” не обходиться — як на рівні міста, так і на рівні області", - додав посадовець.

Керівник управління освіти Чернівців Сергій Мартинюк запевнив, що комунальне підприємство "Харчування учнів" не знищене, хоча воно упродовж трьох років програвало тендери.

Про це Мартинюк заявив сьогодні на позачерговій сесії міськради, відповідаючи на заяву активіста об'єднання "Майдан" Юрія Івашина, котрий запевнив, зл управління освіти “розвалило” комунальне підприємство “Харчування учнів”. 

- Ця тема на слуху уже два з половиною роки, з того моменту, коли вперше це комунальне підприємство програло всі тендери для своєї основної діяльності — харчування учнів, - сказав С. Мартинюк. - Тоді я ще працював заступником начальника управління освіти. Це був грудень 2014-січень 2015 років. Ця ситуація тривала два з половиною роки. Усіма силами ми намагалися врятувати це підприємство. Був призначений новий керівник. У того керівника була одна-єдина задача — нормально підготуватися до наступного тендеру. На жаль, і в 2014 році, і в 2015 роках був програний тендер. На жаль, і в 2016 році це підприємство програвало тендери. Тобто три роки поспіль комунальне підприємство програє тендери.

- Підприємство на даний момент, наскільки я знаю, не знищене, - додав С. Мартинюк. - Більше того, управління освіти як куратор цього підприємства, завжди вимагає і буде вимагати якийсь перспективний план його розвитку. На жаль, ті папери, які мені надавалися, то не є перспективний план. Це якісь цифри, що ми заробимо ледь не мільйони. На чому заробимо мільйони — я так і не побачив. 

Джерело: molbuk.ua. 

1