Юлія Тимошенко: уряд Гройсмана подав до парламенту бюджет подальшої стратегії бідності в Україні

Юлія Тимошенко: уряд Гройсмана подав до парламенту бюджет подальшої стратегії бідності в Україні

21.09.2016, 01:13

            Уряд Гройсмана подав до парламенту бюджет подальшої стратегії бідності в Україні. Цей документ був внесений до Верховної Ради невчасно, із порушенням чинного законодавства. Уряд навмисно затягував процес оприлюднення документу, щоб народні депутати не мало можливості та часу  ознайомитися з ним завчасно, а не за півдоби до його розгляду у сесійній залі.

            Про це лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила у своєму виступі на Погоджувальній Раді керівників парламентських фракцій та комітетів. Вона розкритикувала уряд, який назвав бюджет «чесним», хоча документ депутати не могли відкрити на сайті ВР до початку сьогоднішньої Погоджувальної ради.

            Юлія Тимошенко звернула увагу на таке:

  • макропоказники проекту бюджету не відповідають реальному курсу гривні;
  • інфляція порахована абсолютно помилково;
  • відсутнє фінансування норм закону про індексацію грошових доходів громадян;
  • не закладені кошти на реальне збільшення соціальних стандартів;
  • центральній та місцеві бюджети повністю розбалансовані,  на місцеві бюджети покладається вдвічі більше функцій, ніж пропонується грошей;
  • на субсидії закладено недостатньо коштів, тарифний геноцид - продовжується.

            Лідер партії "Батьківщина" також зазначила, що фракція "Батьківщини" виступає за продовження мораторію на продаж сільськогосподарської землі та вимагає від Президента Петра Порошенка оприлюднити інформацію щодо кількості землі, якою володіє він та його родина. Юлія Тимошенко виступила з вимогою до колег-голів фракцій парламенту провести щодо бюджету та економічної політики країни круглий стіл за участі президента, уряду та Верховної Ради.          

«Батьківщина» вимагає негайно провести експертизу урядового проекту держбюджету на 2017 рік і пропонує для цього створити міжфракційну команду, а також залучити до аналізу проекту Рахункову палату.

Про це лідер фракції Юлія Тимошенко наголосила під час виступу з трибуни Верховної Ради.

«Я прошу сьогодні зробити декілька кроків. По-перше, створити міжфракційну команду: не бюджетний комітет, а з депутатів, які наділені інтелектом і мають розуміння, що відбувається з країною. Я прошу негайно провести незалежний аналіз проекту бюджету! У нас є право звернутися до Рахункової палати і вимагати експертизи бюджету на наступний рік», – заявила лідер «Батьківщини».

За словами Тимошенко, у проекті держбюджету влада «упакувала стратегію руйнації держави в обгортку реформ».

Політик з обуренням констатувала, що «в Україні відбувається спланована стратегія ліквідації української нації».

«Не рахуйте показники у гривнях, тому що гривня роздута, знищена повністю інфляцією та емісією. Сьогодні повністю зруйнована фінансова система», – зауважила Голова фракції.

Юлія Тимошенко звернула увагу, що з 2013 року ВВП у валютному обчислені зменшився в 1,9 рази, видатки на охорону здоров’я – в 2,75 рази, на освіту – в 2,6 рази, на культуру – в 2 рази.

Депутат також наголосила, що в проекті держбюджету відбувається скасування пільг для фермерства.

Також, як зауважила Тимошенко, закладена так звана децентралізація, яка по суті є централізацією і позбавляє громади засобів для існування. Політик додала, що мінімальні зарплати та пенсії – менші за прожитковий рівень.

«Я хочу, щоб ви подивилися на бюджет іншими очима: замість децентралізації – централізація. Замість підняття доходів народу – стратегія знищення, ліквідації українського народу!» – наголосила лідер «Батьківщини»

Окрім цього, Юлія Тимошенко вкотре звернулася до президента та прем’єра з вимогою оприлюднити підписаний нещодавно владою Меморандум про співпрацю України з МВФ.

            В свою чергу, голова Комітету ВРУ з прав людини, заступник Голови партії «Батьківщина» Григорій Немиря закликав уряд забезпечити належне фінансування потреб внутрішньо переміщених осіб у бюджеті України на 2017 рік, оскільки на це закладається набагато менше коштів ніж у бюджеті поточного, 2016 року.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Вічно юна баба Юля як завжди проти.

avatar

Кирило

21 вересня 2016 07:59