Їли фальсифікат і не скаржилися: Каспрук наполягає, що жодних відхилень від стандарту молочки не виявили

Їли фальсифікат і не скаржилися: Каспрук наполягає, що жодних відхилень від стандарту молочки не виявили

27.01.2020, 18:00

Івано-Франківський міськмолокозавод, який постачав свою продукцію навчальним закладам Чернівців, вимагає додаткових перевірок партії, в якій виявили фальсифікат. Про це на брифінгу повідомив міський голова Олексій Каспрук.

Мер зазначає, що скарг від батьків та вихователів дитсадків Держпродспоживслужба не отримувала. Крім того, після додаткових перевірок інших партій поставленої продукції жодних відхилень від стандарту не виявили.

У свою чергу, освітяни запевнили, що жодної корупційної складової в тендері не було.

«Було чотири учасники конкурсу. Найнижчу ціну запропонував Івано-Франківський міськмолокозавод. Не підписувати угоду підстав тоді не було, - розповідає Сергій Мартинюк, начальник управління освіти Чернівецької міської ради. – До речі, Івано-Франківський департамент освіти та науки також підписував угоду з цим виробником».

Міська рада підготувала листи до Держпродспоживслужби, прокуратури та СБУ в Чернівецькій області з проханням постійно проводити перевірки молочної, м'ясної, хлібобулочної продукції, яку отримає міське управління освіти.

Термін дії угоди з попереднім постачальником - Івано-Франківським міськмолокозаводом - завершився. Натомість, новий постачальник уже хоче розірвати договір на постачання масла у дитсадки Чернівців.

Як припускають у міській раді, переможець визнав, що надто демпінгував на тендері. Наразі ж ціна, вказана ним, стала невигідною.

«Міська рада вимагатиме від постачальника виконувати всі умови договору», - каже Олексій Каспрук.

Джерело: https://acc.cv.ua/ 

1