Європейський Балто-Чорноморсько-Егейський логістичний шлях TEN-T продовжено через Чернівці - Шмигаль

Європейський Балто-Чорноморсько-Егейський логістичний шлях TEN-T продовжено через Чернівці - Шмигаль

17.03.2023, 09:06

Україна та Латвія збираються розвиватимуть нові логістичні шляхи, заявив у четвер прем'єр-міністр Денис Шмигаль після зустрічі з прем’єр-міністром Латвії Кріш’янісом Каріньшем, який приїхав до Києва.

"Україна є частиною європейської системи логістичних шляхів TEN-T. Наші логістичні коридори нанесені на індикативні карти ЄС. Це відкриває перед нами можливість спільно з Латвією, іншими балтійськими країнами та Польщею працювати над новими логістичними шляхами й напрямками. Переконаний, що нова логістика з півночі на південь, з півдня на північ є перспективою для багатосторонньої кооперації та зміни логістики на європейському континенті", – цитує Шмигаля пресслужба уряду.

Ухвалені 2022 року зміни до TEN-T включають продовження Північнобалтійського коридору через Львів і Київ до Маріуполя.

Балто-Чорноморсько-Егейський коридор продовжено через Львів, Чернівці (Румунію й Молдову) до Одеси.

Коридори Балтійське море – Адріатичне море та Рейн-Дунай проходитимуть через Львів.

Крім того, в кінці 2022 року Єврокомісія погодила концепцію розвитку Транс’європейської транспортної мережі TEN-T, яка передбачає повсюдне впровадження європейського стандарту залізничної колії 1435 мм. Латвія, як і Україна, використовує залізничну мережу, побудовану за стандартом 1520 мм.

Джерело: https://biz.liga.net/ua/all/transport/novosti/ukraina-sobiraetsya-razvivat-novye-logisticheskie-puti-s-latviey-shmygal

1