Єврейський театр «Естер» покаже виставу «Свідоцтво про одруження» за п’єсою Ефраїма Кішона

Єврейський театр «Естер» покаже виставу «Свідоцтво про одруження» за п’єсою Ефраїма Кішона

25.05.2018, 22:31

29-го травня, вівторок, 18.00, на сцені Центрального палацу культури м. Чернівців (Театральна площа, 5) відбудеться вистава єврейського театру «Естер» за п’єсою Ефраїма Кішона «Свідоцтво про одруження». За цю веселу, ліричну комедію класик сучасної єврейської літератури Ефраїм Кішон отримав премію держави Ізраїль.

Показ вистави відбувається у рамках ювілейного обласного огляду-конкурсу аматорських театральних колективів «Буковинська театральна весна». 

Театр «Естер» працює при обласному благодійному фонді «Хесед Шушана”. Це молодий колектив, якому не має й року. Силами ентузіастів і небайдужих людей, представників різних національностей та віросповідань, цей колектив вже презентував чернівецькій публіці кілька власних постановок. Лірична комедія «Свідоцтво про одруження» - це перша велика робота театралів-аматорів. Режисер-постановник – Олена Василинчук, директор театру – Олександр Авербух.

…В Ізраїлі для реєстрації шлюбу потрібно пред'явити шлюбне посвідчення або ктубу батьків. Інакше може, не приведи Господи, статися, що наречений чи наречена – «мамзер» або позашлюбна дитина! І отой документ кудись подівся! Що ж робити? Адже без нього рабин шлюб не зареєструє! Отже, батькам потрібно знову одружитися. 

А ще втручається сусідка, яка має наміри стосовно батька, та гість з кібуцу, який має наміри стосовно нареченої... А ще у Аяли, так звуть наречену, дуже специфічний наречений Роберт, сказати про якого «консерватор», це не сказати нічого. 

Весела, лірична комедія вкотре підтвердить: ми такі різні і такі однакові, незважаючи на релігію чи національність. Іноді прикре непорозуміння може стати причиною дуже серйозного конфлікту, який буде випробовувати на міцність почуття головних героїв. Їм доведеться пройти через низку веселих і сумних подій, щоб зрозуміти одну просту істину: найрідніша людина знаходиться поруч ...

1