Яценюк один із небагатьох депутатів, хто висміює священну кродилячу моду можновладців

Яценюк один із небагатьох депутатів, хто висміює священну кродилячу моду можновладців

02.10.2013, 16:04

Журналісти "Знаку оклику!" проінспектувати дрес-код народних обранців

Вбрання парламентських модників і модниць оцінювала  журналіст "Знаку оклику" Дарина Чиж

У цьому залі постійно говорять про покращення, б’ються за проблеми народу і реформи. Проте, чого варті слова депутатів, яскраво говорять ціни на їх костюми, взуття та аксесуари. Подекуди просто захмарні.

В українській владі, як у владі африканського племені, впливовість вождя позначається не стільки обсягом відповідальності, скільки ритуалами та вбранням. А тотемним символом Ради міг би стати крокодил.

"Знак оклику!" вирішив проінспектувати дрес-код слуг народу в парламенті.



Вадим Медведєв, директор бутика "Пасаж,15":

Костюмов должно быть максимум, ну, я считаю, при большом бюджетировании, максимум 5-6 в сезоне. То есть это должен быть хороший серый костюм, такой, вроде "я горюю", но горюю вместе со всей страной…

Моду на дорогі бренди створюють керівники держави. Іконою стилю для Партіїї влади є президент Віктор Янукович. Його звичайна уніформа – костюми від Бріоні і туфлі з крокодилячої шкіри. На своє висунення у президенти Віктор Федорович крокував у взутті зі шкіри пітона. А до Страсбурга Янукович полюбляє літати у страусах. Це – щонайменше. Принаймні, саме так стверджують онлайн-таблоїди, які регулярно проводять дослідження гардеробу наших політиків.

Вадим Медведєв, директор бутика "Пасаж,15":

Это катастрофа. У них четкая линия. Глава фракции, объединения, партии – сам. Вот он как одевается мешковато, все должны одеваться мешковато по линии. Глава фракции – он как стилеобразующий.

У Партії регіонів вважають, що використання елітного дорогого взуття — це економно і вигідно.

Володимир Продивус, народний депутат, фракція Партії регіонів:

- Обувь – это понятие растяжимое. Самое главное, чтобы она была чистая, опрятная и удобная и…

- И из крокодила? Вы любите такую обувь?

- Вы знаете, дело в том, что будет дешевле носить обувь из крокодила, чем обыкновенную обувь, которую сегодня носишь 30 дней и на 40-й она уже разлазится.

- Правда?

- Та шо там стоимость! Сколько она может стоить? Ну, 5 тис. грн.

Любитель конкурсів краси і модельних дівчат депутат від Партії регіонів Олександр Онищенко суворо дотримується крокодилячої моди, майже щодня випробовуючи нове взуття.

Олександр Онищенко, народний депутат, фракція Партії регіонів:

- У вас таке гарне взуття, підкажіть, скільки коштує?

- Не знаю.

Нестор Шуфрич також не зраджує алігаторам, як і Олександр Пресман, обраний по округу в Одеській області.

Олександр Пресман, народний депутат, фракція Партії регіонів:

- А сьогодні ви скромно, в Зіллі?

- Это не Зилли, это Бриони!

- А отут у вас написано - Зіллі?

- А, это да.

- А взуття сьогодні у вас яке?

- Gucci.

Їхня колега по фракції Ірина Бережна, обрана у Харкові, носить крокодилячі сумочки, які коштують як автомобіль. Щоб зайвий раз не дратувати виборців, модниця намагається приховати дорогу торбинку під столом.

Брендоманія змогла об’єднати регіоналів та опозицію.

Вадим Медведєв, директор бутика "Пасаж,15":

Брендомания – это вчерашний день. Когда человек приходит в Верховную Раду в какой-то вопиющей куртке, в которой за километр видно ценник из одного известного магазина на Грушевского. Ну, не надо... Оставьте в машине, это даже коллеги не оценят.

Опозиціонер з Одещини Олександр Дубовий шокував і соратників, і противників, прийшовши взимку на відкриття парламентської сесії у куртці з крокодила, вартістю як двокімнатна квартира в Києві – 85 тис євро. При цьому залишити коштовну шкірянку у гардеробі побоявся – раптом вкрадуть - і заніс її прямо до зали засідань. Після цього конфузу Добового ще довго дражнили "крокодиловим депутатом".

Лідер “Батьківщини” Арсеній Яценюк вибивається із крокодилячого дрес-коду — він не носить хижаків та одягається в костюми, придбані на розпродажах у магазинах дьюті-фрі в аеропортах.

Арсеній Яценюк, голова фракції ВО "Батьківщина" у Верховній Раді:

- Він не 300. Як коли, якщо на хороший розпродаж попадеш на Бос, то його можна купити за 350. Якщо не на хороший – 500. Але коли їдеш, тобі вернуть ПДВ.

Яценюк один із небагатьох депутатів, хто висміює священну кродилячу моду можновладців.

Арсеній Яценюк, голова фракції ВО "Батьківщина" у Верховній Раді:

- Їм треба, напевне, кожному безкоштовно поставити канал Діскавері. Там кожен тиждень показують про крокодилів. Вони б подивились, які це чудові тварини. І, в принципі, якби крокодили всі зібрались, вони б зїли Партію Регіонів за те, що вони ходять у взутті з їхньої шкіри.

Проте Арсеній Петрович, мабуть, дуже засмутився б, якби крокодили зібралися з’їсти Партію регіонів, оскільки разом із владою крокодили з’їли б і значну частину “Батьківщини”. Принаймні, не відмовляє собі у парі такого взуття один із близьких соратників Юлії Тимошенко Олександр Абдулін.

Сама ж нині ув'язнена лідерка опозиції, перебуваючи при владі, відверто демонструвала прихильність одному з найдорожчих французьких брендів Луі Вуітон.

Оксана Караванська, дизайнер:

- Коли бутік Louis Vuitton робив тут свій ювілей, вони обирали своїх почесних клієнтів, які постійно ходять в їх брендах. І, власне, коли мова зайшла за Юлію Тимошенко, то магазин дуже сильно обурився і сказав: як? Ви що? Це паризька клієнтка, вона не наша клієнтка. Тобто тенденції поїздок навпростець до дорогих бутіків напевне що є.

Але у в’язниці та у лікарні, звісно, її гардероб кардинально змінився. Хоч подекуди носить і туфлі на підборах.

У Верховній Раді, як в елітному модельному домі, можна зустріти всі надсучасні колекції, щойно вони з’являються на подіумах. Українські народні моделі вже хизуються один перед одним піджаками по 50 тисяч гривень.

Владислав Лук’янов, народний депутат, фракція Партії регіонів:

- Торговая марка Zegna.

(Показує піджак)

Володимир Макеєнко, народний депутат, фракція Партії регіонів:

- Від якого дизайнера у вас піджак, не боїтеся?

- Та чого там.

(Показує CANALI)

Епатажний Олег Ляшко з кулаками кидається на провладних колег-депутатів, які можуть дозволити собі дороге взуття: "Подивіться, він у туфлях з крокодилячої шкіри! Вони коштують 10 тис доларів. Покажи! Знімай туфлі! Туфлі знімай..."

Однак, влаштовуючи вистави для своїх виборців, Ляшко чомусь не демонструє, скільки коштує його вбрання. Від нашої знімальної групи Олег Володимирович тікав цілий тиждень, щоб не говорити про вартість свого брендового костюму.

Олег Ляшко, народний депутат, позафракційний:

- Дизайнер трусів, піджака, що вам показати? Іншим разом.

– Ви так любите всіх сварити, а самі, напевне, також в Зіллі і Бріоні ходите?

- Ні, що таке Зіллі, Бріоні? Я вам заздрю, ви знаєте, а я ні.

- Ви не хочете показати, який у вас костюм сьогодні?

- Жінка сказала, щоб я показував тільки їй.

Окрасою Партії регіонів у парламенті вважають Ганну Герман. Уже 25 років Ганна Миколаївна носить колекції вбрання переважно від Chanel.

Проте на запитання журналістів про коштовну колекцію сумок, по 20 тис грн., Ганна Миколаївна зазвичай відкашлюється.

Цього тижня пані Герман також кашляла на журналістів. Однак кожного дня дефілювала в нових образах від найдорожчих світових брендів. Ми нарахували одягу на депутатці на суму більше як 200 тис грн.

Ганна Герман, народний депутат, фракція Партії регіонів:

- А ви скажіть, ви приходите в парламент для того, щоб цікавитись, скільки хтось… В парламенті вирішуються важливі державні справи, і якщо ви готові зі мною говорити про те, що тут робиться, будь ласка. Якщо ви хочете знати щось про моє приватне життя – приїжджайте до мене додому, і ми поговоримо. Домовились?

- А ви запросите нас до себе додому?

- Звичайно. Безперечно і з великим задоволенням.

Богословська носить «Прада». Інна Германівна стала ходячою рекламою бренду, увічненого у популярних фільмах.

Найбагатша, за своєю податковою декларацією, жінка парламенту, комуністка Оксана Калетник повертає країну народу у вбранні та з аксесуарами від ДІОР.

Доки чиновники спустошують найдорожчі світові бутіки, українські дизайнери сидять без роботи. До салону Оксани Караванської депутати навідуються вкрай рідко.

Оксана Караванська, дизайнер:

Дехто з політиків, я знаю абсолютно стовідсотково, в Armani вдягається і приїжджає персонально до Армані на прийом, і йому вивозять 250 вішачків, і він сидить вибирає. І в нього є персонально випущена бірка "Армані для…", і вони ще навіть собі підкладки роблять іменні.

Слуги народу поводяться, наче його хазяї. На жаль, у керівників української влади ніколи не виникає запитань до себе та до своїх колег — наскільки морально поклонятися брендам та крокодилам у країні, де десятки тисяч людей щоденно не в змозі знайти гроші на лікування? Де якість життя вже давно поступається навіть деяким африканським країнам?

Джерело: tvi.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

Їх всіх бляд..й треба зібрати на один теплоход і попросити в Бога шторму

avatar

Простий смертний

02 жовтня 2013 22:47