Янукович купив Романіву квартиру  на Кобилянській

Янукович купив Романіву квартиру на Кобилянській

19.03.2014, 17:51

У 2004 році прем'єр Янукович купив губернатору Романіву квартиру на Кобилянській. Чернівчанину Олександру Щербанюку у 2014 році довелося загинути на Майдані, щоб міська рада пообіцяла покращити житлові умови його родині.

Аудіозапис: на сесії Чернівецької обласної ради голосується питання про депутатський запит щодо купівлі екс-губернатору Романіву квартири за кошти державного бюджету.  

 

Матеріал було опубліковано в газеті ДОБА №13 (437), четвер 31 березня 2005 року.

1


КОМЕНТАРІ (3)

А де результати розгляду депутатського запиту у цього

журналістського дослідження ? Знайшли кримінал чи ні ? А може краще було б ,щоб  цей Романів, чи як його там, як інші на таких посадах, накрався добре і тишком-нишком побудував собі хороми і залишався нвіби то чистеньким - у держави нічого ж не взяв. Хоча і здоровий глузд і мораль диктує правило, що безкоштовні квартири треба давати лише інвалідам, а всі решта ,якщо вони служать державі на будь-якій посаді, в т.ч. і військові, але не мають де жити. мають отримувати службове житло. І складати гроші , як і всі учителі, медики, звичайні люди для придбання власного . Тільки ото виникає проблема : тоді 90% почнуть красти. Тому треба так - пропрацював 20-25 років на державу, не зловили на хабарі чи іншому злочині. маєш право викупити своє службове житло за балансовою ціною, яка була на момент його отримання. І цим правом можеш скористатися тільки одине раз. А цей Романів може й заслужив, якщо не знайшли криміналу. Адже він то здається вже був не при владі, коли йому Кабмін ці гроші перерахував. Щось не віриться, що після помаранчевої революції уряд перерахував грші на житло своєму опоненту. Або Романів тоді був шпигуном від помаранчевих у владі.:)

avatar

Х

19 березня 2014 16:33

Гроші з бюджету Романіву виділили не при помаранчевих, а ще за попереднього прем'єра, яким був Янукович. Те, що їх виділити - Романів підтвердив особисто. Слухайте аудіозапис. Про порушення закону - не йдеться. Звісно виділили законно. Мова про те наскільки моральним є використання службового становища для законного вирішення своїх проблем. Він що був бездомним до того часу? Не мав де жити? За тоді тепер дорікають Папієву який так само чисто випадково вибив собі податкову пільгу 9 млн грн. для завезення обладнання на своє підприємство? Пільгу теж було оформлено на Кабміні. Все законно. Але чи морально? Кожен громадянин цієї країни рівний перед законом. На папері. А на практиці?

avatar

19 березня 2014 17:18

Рішення  про виділення грошей  приняв попередній Кабмін, а виконав його, не відмінив, а виконав і перерахував гроші Кабмін помаранчевий. Звичайно не дуже морально. Але назвіть приклад, хто і коли ще відмовлявся від  чиновників та політиків  будь-якого політичного кольору від того, що їм належать по закону. І так,щоб особисто відмовився, а не акція - всі депутати  перераховують свою зарплату дитбудинкам. То виходить, що у нас всі такі і за 23 роки  молоді , які приходять у владу , політику, нічим не крпащі за старих. І 99% із нас в цій ситуації, як Романів, не відмовився б . Тому, які ми, такі і вони. Ті ,що не такі, стають Героями Небесної Сотні. На жаль.. 

avatar

Уточнення

19 березня 2014 17:47