Якщо тарифи не знизять у судовому порядку – влада має піти

Якщо тарифи не знизять у судовому порядку – влада має піти

15.09.2016, 14:31

Лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко переконана, якщо тарифи на житлово-комунальні послуги для населення не будуть знижені за рішенням суду, то слід ініціювати процес зміни діючої влади в Україні.

«Уряд відповідно до законодавства не має права встановлювати ціну на газ. Якщо тарифи на житлово-комунальні послуги не знизять за рішенням суду, то треба владу змінювати», – заявила Юлія Тимошенко в ефірі програми «Велике інтерв’ю з Євгенієм Кисельовим» на каналі «NewsOne».

Юлія Тимошенко переконана, що реальна і справедлива ціна українського газу для населення має складати 82 – 92 долари за тис. куб. м., а за імпортований газ – близько 140 доларів за тис. куб. м., в той час, коли влада продає газ населенню вдвічі дорожче.

«Поки народ цю банду не скине з їх посад або виборами, або будь-яким іншим чином, вони будуть на газові заробляти. Справедлива ціна газу для населення має складати від 82 до 92 доларів за тисячу куб. м. за український газ, і його має вистачати для потреб населення. А для імпортованого газу ціна по контракту має складати 140 доларів, в той час як зараз його продають по 285 доларів за тис. куб. м.», – звернулася до суспільства лідер ВО «Батьківщина».

Також політик наголосила на тому, що нинішня влада зухвало пишається тим, що НАК «Нафтогаз України» за 2015 рік отримав прибуток у розмірі майже 22 млрд. грн. за рахунок завищеної ціни на газ.

«НАК «Нафтогаз» отримав 22 мільярди гривень за рахунок завищеної ціни на газ. Це означає, що у вас з кишень витягли і віддали в НАК «Нафтогаз», і зараз вони беруть ці гроші на свої офшорні рахунки. Зупинити цих яскравих корупціонерів можна тільки «перезавантаженням», просто прибравши їх з кабінетів. Іншого шляху немає», – заявила Юлія Тимошенко.

Політик також впевнена, що у судовому процесі з оскарження завищених тарифів можна чекати на перемогу.

«Я чекаю на перемогу від суду по тарифам. Адже ні уряд, ні НКРЕКП не мали права відповідно до своїх повноважень і функцій встановлювати ці тарифи», – додала лідер ВО «Батьківщина».

https://www.tymoshenko.ua/news/yakshho-taryfy-ne-znyzyat-u-sudovomu-poryadku-vlada-maye-pity/

1