'Якщо Meridian Czernowitz  поїде до Одеси, то буде 'Одеса Мерідіан', - мер Чернівців

"Якщо Meridian Czernowitz поїде до Одеси, то буде "Одеса Мерідіан", - мер Чернівців

11.03.2016, 15:23

У Чернівецькій міській раді запевняють, що намагатимуться підтримати коштами фестиваль Meridian Czernowitz, щоби залишити його у рідних Чернівцях. Та все ж захід не може повністю фінансуватися з міського бюджету.

 Про це кореспондентові molbuk.ua повідомив міський голова Чернівців Олексій КАСПРУК.

 – Ми фінансуємо фестиваль Meridian Czernowitz у межах наших можливостей, – зазначив мер. – Але ми не можемо комерційний культурний захід брати повністю на бюджетне фінансування. Ми його співфінансуємо. Тут мають працювати і меценати, і фонд…Так відбувається у світі. Коли підійдемо до питання коштів, побачимо – може, збільшимо фінансування, якщо депутати підтримають таке рішення. Але у нас немає змоги оплачувати з міського бюджету кави-брейки чи ще щось на кшталт цього. Ми можемо профінансувати поселення офіційних делегацій, харчування тощо. А от, наприклад, гонорари учасникам виплачувати немає можливості. При всьому бажанні ми цього не зможемо собі дозволити. Тому тут без сторонньої допомоги не обійтися.

 – Безперечно, Meridian Czernowitz – це візитна карточка міста, – переконаний міський голова. – І це значуща подія в культурному житті краю і міста. Ну, спробуємо зробити так, щоби він не поїхав. Святослав Померанцев, звичайно, має авторське право на цей фестиваль. Але все ж таки назва "Черновіц", "Чернівці" належить територіальній громаді міста. Тому якщо він поїде до Одеси, то буде "Одеса Мерідіан". На жаль, приклади демонструють, що нічого хорошого з цього не виходить. Фестиваль "Червона рута" колись від нас поїхав і десь досі їздить. І немає вже ні "Червоної рути", ні популярності, нічого. Тому будемо зустрічатися і думати, як підтримати фестиваль, зробити так, щоби він все ж таки залишився у Чернівцях.

 Нагадаємо, останнім часом Чернівцями почали ширитися чутки, що Міжнародний поетичний фестиваль MERIDIAN CZERNOWITZ переїде до Одеси. Про це на своїй сторінці у соцмережі написала депутат Чернівецької міськради Юлія Сафтенко. Сам президент корпорації Meridian Czernowitz Святослав Померанцев у коментарі кореспондентові molbuk.ua підтвердив, що такий переїзд можливий.

Джерело: molbuk.ua 

1