'Як почнуть роздавати кошти на квартири, то кількість 'інвалідів війни'  суттєво зросте': учасник АТО з Чернівців про особливості  медичної допомоги учасникам бойових дій

"Як почнуть роздавати кошти на квартири, то кількість "інвалідів війни" суттєво зросте": учасник АТО з Чернівців про особливості медичної допомоги учасникам бойових дій

15.08.2017, 18:23

Учасник АТО з Чернівців Юрій Шипітко, який отримав серйозне поранення на війні, поділився деякими цікавими спостереженнями щодо організації медичної допомоги учасникам бойових дій.  "Медицина наше ВСЬО!", - назвав він свій допис, який розмістив на своїй сторінці у ФБ.

- Вот трапилось так, шо звернувся я нинька в Чернівецький госпіталь для ветеранів. Ну, погано сплю останнім часом, майже не сплю. Думав піти прокапатись, проколотись, вітамінок пожувати. По розповідям хлопців там можна на денному стаціонарі це все робити.

Ось вибрав цей деньок, пішов з самого ранку. Всі такі люб’язні, без черги походив по кабінетам (атовцям там так можна). Дочекавшись після обіду свого лікаря, вияснив шо ніякого денного стаціонару нема і я там мушу бути 24 год на добу і лиш на чуть можна додому зганяти на ничку – помитись, побачитись з сім'єю і т.д.

Тепер питання – чому заради 1 крапельниці, 2 уколів і 3 таблеток я мушу там проводити весь день? Чому койка повинна бути зайнята мною 24 год якшо мені лиш потрібно максимум ну аж 1 год часу? У мене ж не така ситуація шо мене потрібно госпіталізовувати. А вони (лікарі, завідуючі) запевняють шо потрібно. Для чого? Шоб гроші отримувати від ОДА?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: АТОвець Юрій Шипітко вимагає чітких відповідей від голови АТОвської громадської організації О.Ковбасюка

- Ще одне помітив, шо всі переживають спочатку за ціль мого госпіталізування – «ну вам ж на групу потрібно, на перекомісію?». Коли ж дізнаються шо у мене пожиттєва група і в майбутньому мені не треба ніяких МСЕКів то міняються вирази облич (з мене бабосіків не витягнути за групу…).

Отже, по останніх подіях в Чернівцях може з’явитися ще більше інвалідів війни – нагадую вони попадають у пільгову чергу на отримання грошей для купівлі квартири у місті. Ще півроку тому було лиш приблизно 10 інвалідів війни 3-ї групи. Тепер їх майже 20. Я впевнений, як почнуть роздавати квартири, то їх до Нового року стане 50, а після і 100. 

Ну лікуйтесь на здоров’я! А мені ніззя…"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пораненого в зоні АТО чернівчанина Юрія Шипітка нагородили "За воїнську доблесть"

1