Вижницький театр покаже «Буну» на Всеукраїнському фестивалі народного мистецтва

Вижницький театр покаже «Буну» на Всеукраїнському фестивалі народного мистецтва

10.06.2015, 20:04
Як інформує відділ культури районної державної адміністрації, за результатами проведення районного огляду-конкурсу театрального мистецтва, який відбувся 27 березня, народний аматорський театр Вижницького районного будинку народної творчості та дозвілля здобув право відстоювати честь району на обласному огляді-конкурсі. 

Так, члени журі «Буковинська театральна весна 2015», переглянувши прем’єру аматорів Вижниччини «Буна» за однойменною п’єсою Віри Маковій та в постановці режисера, Заслуженого працівника культури України Михайла Ковалюка, оцінили гру акторів на високому рівні та віддали перемогу в обласному огляді-конкурсі драматичних колективів. Окрім того,  колектив переміг ще в двох номінаціях: «Кращий акторський ансамбль» та «Наймолодший учасник конкурсу», яким став Артем Карапка – виконавець ролі Їлика у виставі «Буна».

Однак члени аматорського колективу не зупиняються на досягнутому. Вже 23-30 червня на запрошення управління культури, національностей та релігій Миколаївської обласної державної адміністрації народний аматорський театр Вижницького РБНТД візьме участь у ХХ ювілейному Всеукраїнському фестивалі театрального мистецтва «Від Гіпаніса до Борисфена», який проходитиме  в місті Очаків Миколаївської області.

Слід зауважити, що прем’єри вистави «Буна» у виконанні народного аматорського театру Вижницького РБНТД відбулися у Вижниці, Берегометі, Іспасі та носили благодійний характер. Під час показу вистави зібрано 6 тисяч 625 гривень на будівництво оселі для родини загиблого в зоні АТО берегометчанина Павла Лейби. 

1