Вулицю Кармелюка не ремонтують, бо на тендері ніяк не можуть обрати правильного переможця

Вулицю Кармелюка не ремонтують, бо на тендері ніяк не можуть обрати правильного переможця

04.06.2020, 17:15

105 тис грн. Саме такою є ціна затягування баталій з визначення переможця капітального ремонту вулиці Кармелюка . 

Про це повідомляє Центр реформ та розвитку - Чернівці.

Знову затягуються терміни початку робіт та визначення переможця по тендеру з капітального ремонту вулиці Кармелюка, через подачі скарг учасниками процесу, оплата яких на сьогодні складає 105 тис.грн.. Якщо за рішенням АКУ відхилять пропозицію ТОВ “Будторгінвест”, то наступним переможцем за аукціоном мають визнати ТОВ “ШБУ – 77” з пропозицією 40 077 000 грн. Тож яке рішення прийме Антимонопольний Комітет України? Та чи будуть зміни у визначенні переможця цього тендеру?

МОЖЛИВА ЗМІНА ПЕРЕМОЖЦЯ

На сьогодні переможцем в закупівлі визначений ТОВ “Будторгінвест” з пропозицією 40 076 990 грн. В травні було винесено рішення ДЖКГ про намір укласти договір з ТОВ “Будторгінвест”. Але подані скарги трьох учасників тендеру до АКУ. Скаржники повідомляють про порушення замовником порядку проведення процедури закупівлі та просять зобов’язати замовника скасувати рішення про визначення переможця закупівлі. В попередніх двох тендерах основна боротьба за перемогу точилась між “ТОВ ШБУ – 77” та ТОВ “Компанія “Євродор”.

ОСНОВНІ ВИМОГИ СКАРГ

ТОВ “Компанія “Євродор” подало скаргу до АКУ, в якій обґрунтовують, що пропозиція ТОВ “Будторгінвест” не відповідє кваліфікаційному критерію наявності техніки, оскільки в довідках які подані, не вказані: бульдозер потужністю не менше 79 кВт, навантажувач фронтальний з ковшом ємністю не менше 1 куб.метра, котки дорожні самохідні на пневмоходу масою від 16 до 19 тон. Розгляд скарги відбудеться 12.06.20р.

Нагадаємо, що пропозицію ПП “Ліс-Буд” було відхилено саме по цьому критерію – наявність обладнання та матеріально-технічної бази.

ПП “Ліс-Буд” також подало скаргу, в якій зазначають: що підписантом договору оренди ТОВ “Будторгінвест” з ПП “Грейп 2002”, на оренду міні електростанцій є Подгорний Є.Г., який не зазначається підписантом згідно реєстраційних документів підприємства. А отже, пропозиція ТОВ “Будторгінвест” має бути відхилена. Скаргу будуть розглядати 10.06.20р.

Також скаргу подало ТОВ “ШБУ – 77” на скасування визначення переможцем ТОВ “Будторгінвест”. Скаргу будуть розглядати 11.06.20р.

Отже, виходить ще більш закручена спіраль в затягуванні тендеру. Якщо відхилять пропозицію ТОВ “Будторгінвест”, то наступним переможцем буде визнано ТОВ “ШБУ – 77” (ризик – також можуть бути подані скарги на відхилення пропозиції переможця). Тож чи буде змінений переможець в закупівлі? Та коли розпочнуть капітальний ремонт вулиці Кармелюка?

1