«Вперше чую»: депутати заперечили збір підписів за кандидатуру Максимюка на секретаря міськради Чернівців

«Вперше чую»: депутати заперечили збір підписів за кандидатуру Максимюка на секретаря міськради Чернівців

12.10.2016, 20:05

Керівники і депутати п’яти фракцій Чернівецької міської ради не володіють або заперечують інформацію про те, що обранці зібрали підписи на підтримку кандидатури депутата від "БПП" Василя Максимюка на посаду секретаря міськради.

Такі висновки випливають в результаті проведеного 12 жовтня кореспондентом molbuk.ua опитування серед обранців міської ради.

Зокрема, після оприлюдненої на сайті інформаційного агентства "А.С.С."новини про те, що у міській раді депутати домовилися про кандидатуру Василя Максимюка на посаду секретаря, журналіст molbuk.ua звернувся до представників (керівників або заступників) усіх шести фракцій.
«Вперше чую»: депутати заперечили збір підписів за кандидатуру Максимюка на секретаря міськради Чернівців


Голова фракції "Свобода" Андрій Ілюк повідомив, що жодних обговорень щодо кандидатури Максимюка на засіданнях фракцій останнім часом не було.
"Я цю інформацію бачив у соцмережах. Але мені нічого про це невідомо. Можу сказати лише, що декілька місяців тому ми справді розглядали на зборах фракції кандидатуру Василя Максимюка. Але жодного рішення по цій кандидатурі не було прийнято. Останнім часом фракція не обговорювала таку кандидатуру", - сказав депутат.

Не чули нічого про кандидатуру депутата від "БПП" на пост секретаря і у фракції "Самопоміч".

"Це питання, яке стосувалося кандидатури Василя Максимюка, розглядалося, якщо не помиляюся, ще взимку – десь через місяць після того, як не обрали Сєхова секретарем. Ми тоді зібралися, вирішили утриматись. Відтоді жодних обговорень більше не було. Оце від вас вперше про це почув", - сказав голова фракції Віталій Гавриш.

Депутат і лідер "Народного контролю" в міськраді Михайло Яринич теж заперечив цю інформацію.

"Підписи на підтримку Василя Максимюка? Вперше це чую від вас. На фракції це питання не обговорювали. Питання по секретаря взагалі ми не обговорювали ще, на жаль", - сказав він.

Це саме сказала і колега по фракції Яринича Юлія Сафтенко:

"Вперше чую про це. Кулуарно раніше ходили чутки про іншу кандидатуру, зокрема це було і на вашому сайті. Начебто про те, що є список, але за Василя Продана. Але про те, що є список, і підписи зібрані за Максимюка, вперше чую. Нічого не знаю, нічого не обговорювали. Для мене це новина", - сказала вона.

"Не обговорювали цю кандидатуру протягом останнього часу, і підписів ми не збирали. Обговорювали (кандидатуру Максимюка) ще на початку року. Відтоді більше обговорень не було", - сказав голова фракції "Батьківщина"Олександр Пуршага.

Водночас лідер фракції "Рідне місто" Василь Продан попросив зателефонувати до нього пізніше.

Нам не вдалося зв’язатися із самим депутатом "БПП" Василем Максимюком, а також із керівником фракції "БПП" у міській раді Наталією Якимчук. Натомість інформацію прокоментував заступник голови фракції"БПП" Андрій Романчишин.

"Таке вперше чую від вас. Це питання не обговорювалося ані на фракції, ані публічно. Тим паче, мав би готуватися якийсь лист. Вперше від вас про це чую", - сказав він.

Нагадаємо, сьогодні інформаційне агентство "А.С.С." оприлюднило новину про те, що депутати Чернівецької міськради домовилися між собою щодо кандидатури Василя Максимюка на посаду секретаря.

"Тепер нашим журналістам стало достеменно відомо, що міські обранці таки домовилися і вже на найближчу сесію подадуть на розгляд депутатів та міського голови кандидатуру на посаду секретаря - Василя Максимюка", - йдеться у повідомленні сайту.

Джерело: molbuk.ua

1