Чернівчанин Сергій Воронцов вивів у перше плавання човен 'Literaturbank'

Чернівчанин Сергій Воронцов вивів у перше плавання човен "Literaturbank"

18.10.2021, 22:59

У Чернівцях відкрили заклад "Literaturbank" у приміщенні колишнього магазину "Українська книга" на Центральній площі.

Як повідомив у Facebook чернівчанин Сергій Воронцов, у цьому закладі відбувся культурний захід з нагоди відкриття нової локації.



Водночас Суспільне з посиланням на голову громадської організації "Інститут розвитку міста Чернівці" Руслана Сарафінчана, який орендує це приміщення, повідомило, що у цьому закладі облаштували кав'ярню та мистецький центр. За словами Сарафінчана, кав'ярня наразі не працює.

Водночас у коментарі Суспільному заступник міського голови Євген Маховіков повідомив, що міськрада перевірятиме, чи працює заклад як культурно-мистецький простір. Туди без попередження приходитимуть перевірки від управління комунального майна.

Як передає кореспондентка molbuk.ua, сьогодні вдень "Literaturbank" був зачинений і всередину до нього потрапити було неможливо. З вітрини закладу зняли банер, який був розвішаний тут під час ремонтних робіт.


Нагадаємо, раніше міський голова Чернівців Роман Клічук заявив, що цей заклад не працюватиме.

"Коли я там був присутній, зрозумів, що це не громадський простір, а хороший ресторан. Там вкладені серйозні гроші, зроблений гарний хороший заклад з великою кухнею, з великою барною стійкою. І для того, щоби заклад запрацював, просили погодити здати приміщення у суборенду на приватних підприємців. Я сказав, що цього не буде, тому що це ненормально, коли у центрі міста використовують приміщення за 3 тисячі гривень на 150 квадратів. Його ринкова вартість 80 тисяч гривень", - сказав Клічук під час прес-конференції.

Як відомо, Чернівецька обласна прокуратура хоче через суд повернути орендоване приміщення міській раді. У суді прокуратура доводить, що це приміщення передали не через аукціон, без охоронного договору та погодження міністерства культури України.

Позов розглядатимуть 27 жовтня у Чернівецькому господарському суді.

Джерело: molbuk.ua та Суспільне

1