Влада змушує передплачувати районки та 'опозиційну' газету 'Свобода слова'. Кобевко відшукав ще одного цікавого листа.

Влада змушує передплачувати районки та "опозиційну" газету "Свобода слова". Кобевко відшукав ще одного цікавого листа.

09.12.2011, 16:18

До редакції газети "Час" потрапив лист з Путильського району, котрий розсилається усім начальникам управлінь, відділів, керівникам районних служб, підприємств, організацій, установ всіх форм власності з райдержадміністрації, де та "рекомендує організувати підписку у колективах газет, в тому числі забезпечити передплату на газети: "Урядовий кур’єр" в к-ті - 20, "Голос України" - 10, "Свобода слова" - 17, районний часопис "Карпати" - 300" та журналів. Про виконання рекомендацій РДА мають інформувати письмово щоп’ятниці до 28 грудня 2011 року (див. світлину). Певно, такі листи надходили з усіх РДА краю. Але навряд чи вони були "доброю волею" керівників районів. Бо стиль листа нагадує централізовані листи, які спускаються з області. Газета звернулася за коментарем до Чернівецької ОДА, але там від тих листів відхрестились. Зокрема, начальниця управління внутрішньої політики Анна Мальона клятвенно запевнила, що їй нічого не відомо з цього питання. І пообіцяла з’ясувати, звідки з"явилися ці листи і з чиєї ініціативи розсилаються. Керівник ж Путильського району Василь Сафронюк повідомив, що поки не знає, що це за лист і теж наразі розбирається. Але такого не пам’ятає, бо багато різних документів щодня має на підпис. Також він зауважив, що нічого поганого в рекомендаціях не вбачає.

 

 Джерело http://www.chas.cv.ua/index.php?newsid=2678 



КОМЕНТАРІ (8)

ПРимусова підписка газет це ще фігня, а от деякі РДА ПРимусово заставляють всіх "гуськом" бігом в партію регіонов))))

avatar

Держслужбовець

09 грудня 2011 14:10

А що Кобевко хотів, щоб рекомендували його газету передплачувати?

avatar

Микола

09 грудня 2011 14:31

Рекомендує - це не заставляє, в деяких областях змушують  передплачувати, так що нічого страшного тут немає

avatar

Базіка

09 грудня 2011 14:34

В Кіцмані заступниця голови Рухторак так "розперезалася", що за невиконання "завдань" з підписки погрожує звільненням. Ці завдання від "обкомівського племінника" з Турятки, халиця. І якась там Мальона тут ніхто і звати її ніяк.

avatar

Юрій

09 грудня 2011 14:51

 В Кіцмані немає заступниці Рухторак, а Галиць передплатою не займається, так що замість того, щоб пиз...и, розберись

avatar

Васілій Юрію

09 грудня 2011 15:07

Сафроняк порядна людина, на відміну від багатьох, тому дуже гуманно рекомендує. не хочеш, не передплачуй. в чому Кобевко знайшов проблему?

avatar

Манолій

09 грудня 2011 15:09

А в тому, Манолію, що нє хєр владі взагалі втручатися у ці питання. І що таке в районі значить рекомендує ми теж дуже добре знаємо. Спробуй відмовитися. А районки взагалі давно пора на смітник викинути, а не списувати на них щороку десятки тисяч, а той сотні гривень. Нічого не маю проти журналістів з районок, але такого ніде в світі нема. певно крім китаю і північної кореї. Чого з моїх грошей як платника податків мають ту рухлядь утримувати і людям мозни промивати?

avatar

Манолію

09 грудня 2011 15:17

не знаю, шановний як вас величати, але в районах має бути своя газета, люди там публікують свої вітання, знають, що відбувається в житті району. на жаль, маємо такі нселені пункти, які не мають змоги дивитися телебачення, не отримують обласних газет і районка для них єдине джерело інформації. не можу не погодитись з вами, що, можливо в світі такого й немає, але як кажуть "що добре для українця, для німця - смерть".

 

avatar

Манолій

09 грудня 2011 15:31