Влада помстилася новодністровцям за провальне третє місце Артема Семенюка?

Влада помстилася новодністровцям за провальне третє місце Артема Семенюка?

13.11.2012, 21:00

 12 листопада 2012 року за ініціативи Чернівецької обласної організації ВО «Свобода» низка депутатів, їх помічників та журналістів відвідали Сокирянський район та місто Новодністровськ, аби безпосередньо поспілкуватися з краянами, які неодноразово скаржилися на тиск владних органів. Як виявилося, стан справ на Сокирянщині нагадує феодальний лад у найгірших проявах.

Як повідомили www.buknews.com.ua у Прес-службі Чернівецької обласної організації ВО "Свобода", делегація з Чернівців відвідала методиста районного методичного кабінету Тамару Щербатюк, яка проходить лікування в неврологічному відділенні районної лікарні. На момент зустрічі Тамара була під крапельницею. Районний методист розповіла про обставини тиску на неї з боку керівника районного відділу освіти з вимогами написати заяву на звільнення за власним бажанням.

Тамара Миколаївна наголосила, що жодним чином не допускала у своїй роботі будь-якої халатності та недбальства, відповідально виконувала всі вимоги керівництва та не вбачає за собою жодної вини за те, стосовно чого їй дали догану та погрожували звільнити по статті у випадку, якщо не звільниться сама. Підґрунтям такого тиску Тамара Щербатюк вбачає в тому, що під час виборів мала необережність відкрито заявити, що підтримує «Свободу» та буде за неї голосувати.

Під час спілкування з керівником районного відділу освіти Галиною Рябко, посадовець заперечила тиск на Тамару Щербатюк. Керівниця районної освіти зазначила, що візуючи подання на фінансування навчальних кабінетів, методист зробила це так як це було раніше, не уточнивши, що на даний момент вперше за останні 20 років ці захищені статті фінансування обмежені. За словами Галини Рябко, жодних інших підстав для дисциплінарних та адміністративних стягнень, а тим більше питання щодо звільнення за статтею Тамари Щербатюк, взагалі не може бути.

У районній державній адміністрації також спростували тиск на працівників бюджетної сфери, пов'язаний з їх політичними уподобаннями. Щоправда депутатам та журналістам так і не вдалося зустрітися з головою РДА Василем Козаком, який на той момент перебував у відпустці. Його перший заступник повідомив, що не може відповісти на низку питань, оскільки усією інформацією володіє лише голова РДА.

Крім того, до голови Чернівецької обласної організації ВО «Свобода» звернувся представник однієї з опозиційних політичних сил, який повідомив, що його змусили написати заяву на звільнення з роботи. Підставою звільнення став тиск на керівництво підприємства, на якому працював опозиціонер.

Під час поїздки до Сокирянського району, яка була організована Чернівецької обласною організацією ВО «Свобода», депутати Чернівецької обласної ради та журналісти поспілкувалися з мешканцями міста Новодністровськ. Як з’ясувалося, історія з невиконання передвиборчих обіцянок, які щедро роздавали «регіонали» під час виборів має своє продовження.

Як повідомили мешканці міста енергетиків, одразу ж після виборів, 5 листопада, у місті майже вдвічі підвищено тарифи на водопостачання та водовідведення. Хоча у «своєму» передвиборному турне, під час зустрічі з новодністровцями голова облдержадміністрації Михайло Папієв недвозначно запевнив, що ні він, ні кандидат-регіонал Артем Семенюк у жодному випадку не дозволять підняття тарифів.

Вочевидь, припускає прес-служба Чернівецької обласної організації ВО "Свобода", здорожчання водопостачання та водовідведення для мешканців Новодністровська є помстою влади. Нагадаємо, що на обидвох дільницях міста переконливу перемогу здобули опозиційні політичні сили, а провладний кандидат-мажоритарник Артем Семенюк посів лише третє місце з великим відривом поступившись опозиційним кандидатам.

Мешканці міста мають намір провести протестні акції, починаючи з 16 листопада, вимагаючи від місцевих депутатів скасувати рішення виконкому міськради щодо здороження тарифів на водопостачання та водовідведення й розпуску виконавчого комітету.

Крім того, на вимогу мешканців міста, це питання буде порушене депутатами від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» на черговій сесії обласної ради.

На фото:

1. Спілкування в кабінеті першого заступника голови райдержадміністрації п. Бойка.

2. Морозов Юрій - заступник керівника районної організації Удару про політичний тиск на нього під час виборчої кампанії та коментує своє звільнення з роботи.

1


КОМЕНТАРІ (2)

Хто така свобода. бо до виборів так роздиралися що перемога вже в їхньому кармані. Атепер хвалитися нічим. Самі нікчеми.

avatar

13 листопада 2012 17:17

У Новодністровську Чернівецької області одразу після виборів - 5 листопада міськвиконком затвердив нові тарифи на водопостачання та водовідведення для населення за ціною близько 15 гривень за кубометр. Про це повідомили у Новодністровському комунальному підприємстві "Тепловодоканал".

- Наші нові тарифи є обгрунтованими і доцільність нової ціни перевірили всі можливі державні служби та інспекції і Антимонопольний комітет і інші служби - розповів головний інженер "Тепловодоканалу" Володимир Ставнюк. - Все дорожчає - електроенергія подорожчала на 160%, мінімальна зарплата піднялася на 112%, то чому ціна на воду, яку ще й можна пити має бути дешевою. На підприємстві є заборгованість по зарплаті та за енергоносії, тому вважаємо нові тарифи обгрунтованими. Через тиждень ми дізнаємося точну цифру нового тарифу, а поки що я вам її не повідомляю.

- Якби були великі підприємства, які б дорожче платили за воду, то могли б і для населення зробити меншу ціну, - додав Володимир Іванович, - але так як їх мало, то така ціна.

У Чернівцях теж чекайте подорожчання за воду, адже я знаю, що "Чернівціводоканалу" погасили ріpницю у тарифах - 23 мільйона гривень, але думаю, що більше цього не буде.

Наразі новодністровці платять 8 гривень 54 копійки.

avatar

У Новодністровську затвердили один з найвищих тарифів на воду

13 листопада 2012 17:22