Влада, кохання і зрада... Вперше в Україні у Чернівцях ставиться п’єса «Слуги і сніг» Айріс Мердок

Влада, кохання і зрада... Вперше в Україні у Чернівцях ставиться п’єса «Слуги і сніг» Айріс Мердок

16.02.2017, 16:33

Нині в Чернівецькому театрі ім. О. Кобилянської відбуваються репетиції вистави «Слуги і сніг». Постановку за мотивами однойменної п’єси відомої англійської письменниці Айріс Мердок (1919 — 1999 рр.) здійснює художній керівник колективу, режисер Людмила Скрипка (художник — Наталія Тарасенко, а музику написав  диригент театру Володимир Шнайдер). Прем’єра відбудеться  25 і 26 березня.

— Айріс Мердок  вважається одним із найкращих романістів ХХ століття. Її п’єса «Слуги і сніг»  ще не ставилася на українській сцені. Цей твір привернув мою  увагу своєю актуальністю, — розказала «Дню» Л. Скрипка. — Хоча події відбуваються в Англії, але глядачів сюжет зацікавить тим, що там порушуються такі важливі питання, як  мораль і  влада, кохання і зрада... П’єса дуже талановито написана — як детективна історія, є трохи й мелодрами, бо проходить лінія кохання і добавлена драматична складова, а все разом  тримає у напруженні до самого фіналу. У виставі гратимуть десять акторів, і зараз усі з великим ентузіазмом репетирують.

За словами Людмили Скрипки, вистава «Слуги і сніг» приверне увагу публіки до висококласної драматургії і творчості Айріс Мердок — малознаної у нас  британської письменниці та філософа ірландського походження, лауреата Букерівської премії.

Тетяна ПОЛІЩУК, «День»
Рубрика: 
Газета: 
1