У Чернівцях влада безсила побороти шкільні побори, бо цього хочуть самі батьки

У Чернівцях влада безсила побороти шкільні побори, бо цього хочуть самі батьки

08.09.2017, 13:17

Під час вчорашнього ефіру програми «Пряма відповідь» на телеканалі «Чернівці», гостем якої був міській голова Олексій Каспрук, до студії зателефонував чернівчанин і повідомив, що у гімназії №1 від батьків вимагають здавати гроші на підручники з німецької мови. Чоловік повідомив, що відмовився це робити, адже підручники мають видавати безкоштовно, після чого вчителька йому нагрубила і обізвала бідним.

Мер одразу пообіцяв, що розбереться. Коли у студії зайшла мова про шкільні побори, міський голова повідомив, що батьки можуть і не здавати гроші, бо це справа добровільна. Та якщо вчителі збирають кошти, то чиновники Ратуші, за твердженням мера, жодним чином не можуть вплинути на шкільні побори.

«Я їх не дозволяв, я їх забороняти не можу. Жодної вказівки від управління освіти від начальника управління освіти, від мера директору школи, завучу, вчителю, збирати кошти немає і не буде», – сказав Олексій Каспрук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Каспрука вкотре просять заборонити збір коштів на ремонти та утримання освітніх закладів

каспрук_мартинюк

І виходить якась парадоксальна ситуація. Теоретично батьки, дійсно, можуть не здавати гроші. Але в такому випадку вони нариваються на грубість та зневажливе ставлення з боку адміністрації школи та вчителів, а дитина у класі стає білою вороною.

Мер, і чиновники від освіти лише розводять руками, бо, нібито, ніяк не можуть вплинути на цей процес.

Щоб відбілити освітян влада перекладає усю провину за збирання грошей на батьків.

«У багатьох випадках це є ініціатива самих батьків», – зазначив вчора міській голова.

І це досить зручна позиція. Не треба розбиратися з директорами шкіл та вчителями, які вигадують нові причини аби залізти у кишені батьків. Не треба карати чиновників, які закривають на це очі. А просто зробити вигляд, що ніяких шкільних поборів у Чернівцях не існує. Лише «добровільний» збір коштів.

За матеріалами http://times.cv.ua/

1


КОМЕНТАРІ (1)

Управління освіти не давало вказівки збирати гроші з батьків, але перед новим навчальним роком їде перевіряти як школи відремонтовані за батьківські кошти. Що нового закуплено за гроші батьків. Дійсно, дуже зручна позиція

avatar

Ната

11 вересня 2017 18:09