Привіт Каспруку від Михайлішина: між страйком і соціальними проїзними

Привіт Каспруку від Михайлішина: між страйком і соціальними проїзними

11.06.2014, 20:58

Цілком імовірним є той факт, що від завтра перевізники на міських маршрутах припинять перевозити безкоштовно пасажирів із соціальними проїзними квитками. Про це журналістам газети «Молодий буковинець» заявили кілька перевізників.

Представники організацій, що здійснюють пасажирські перевезення, від самого початку запровадження соціальних проїзних майже два роки тому, були не в захваті від цієї ідеї, а приблизно два місяці тому взагалі заявили про те, що їм не вигідно перевозити малозабезпечених людей безкоштовно, про що і повідомили міській владі.

Влада ж відтоді намагається знайти компроміс.

Рішенням сесії міської ради було накладено мораторій на скасування соціальних проїзних, але дія мораторію спливає завтра, 12-го червня, то ж найімовірніше, що від завтра власники цих соціальних квитків платитимуть за проїзд на міських маршрутках на загальних засадах – по дві з половиною гривні.

Більше того, перевізники переконують, що і ціни на проїзд треба збільшувати.

Мер Чернівців Олексій Каспрук зазначає, що міська рада заборонити відміну соціальних проїзних не може, оскільки нічого перевізникам не платить.

Цитата: «Не хочеться, аби вони розпочали страйк і заблокували місто, як це було в Івано-Франківську. Звісно, - переконує Каспрук, -хотілося би, щоб соціальні квитки залишилися, тож шукаємо компромісного рішення із перевізниками». Кінець цитати.

Згідно з інформацією деяких інтернет-порталів, з 12 червня деякі перевізники не будуть перевозити безкоштовно людей із соціальними пройзними. За їхньою інформацією, це будуть маршрутки №5, 9, 11, 12.

З цього приводу і не тільки у міськраді на термінове обговорення зібралися керівники громадських організації, працівники внутрішніх справ та перевізники.

Чернівці - старовинне місто, і дороги тут не розраховані на такий активний рух транспорту. Окрім маршруток, тролейбусів, автобусів та таксі у місті надзвичайно ускладнюють рух автівки, які іноді навіть на двополосній вулиці героїв Небесної сотні, колишної Стасюка, примудрюються розїжджатися у 4 ряди.

Аби якось розрулити це питання, активісти громадської органызації «За безпеку дорожнього руху та правопорядок на Буковині» запропонували збільшити в центрі міста кількість вулиць з одностороннім рухом: "Зараз є цих вулиць, треба подумати також в місті можна зробити односторонній рух, не витрачаючи коштів. Наприклад, на вулиці Боярка. І таких вулиць дуже багато".

Для того, аби слідкувати за порядком на дорогах Чернівців та області, активісти створили організацію «За безпеку дорожнього руху та правопорядок на Буковині».

Віктор Кольба, пенсіонер ОВС: "Наша мета - допомагати працівникам міліції, державтоінспекції в межах області. В нас є районні організації, на сьогодні нас вже десь біля 300 чоловік".

Найбільше на зібранні йшлося про розвантаження центра Чернівців від навали транспорту. Зокрема, згадали і про багатостраждальну вулицю Богдана Хмельницького, яка вже два роки розрита і закрита для об'їзду основних вулиць, хоча і входить до малого об'їздного кола. Ярослав Кушнірик розповів про те, що наразі в країні кошти розподіляються не рівномірно, тобто, усі гроші йдуть в Київ, а вже звідти їх розподіляють во всій Україні. Крім того, є різні фонди, які можна використовувати для покращення асфальтного і не тільки покриття доріг.

Ярослав Кушнірик, секретар Чернівецької міської ради: "Напрямків багато, коштів - не дуже. Крім того велика проблема по розрахунках через казначейство, насправді виділяють одну суму, а дають іншу".

У минулому році на ремонт чернівецьких доріг було передбачено в бюджеті 60 мільйонів гривень, а реально виконано робіт і освоєно 40 мільйонів.

За матерілами ТРК ЧЕРНІВЦІ

1


КОМЕНТАРІ (5)

Все правильно! Ура! Пенсіонери нам вже не потрібні, їхнє місце на гадиліві. Місце на гадиліві вже є і для афганців! Нещодавно рішенням міста на гадиліві виділили квартал для афганців. Ось нова влада вже вирішила в місці проблему житла для воїнів-інтернаціолістів. Так тримати! "В правильном направлении идем товарищи!!!"

avatar

Чернівчанин

11 червня 2014 19:01

Взагалі правильно "Годилів", з великої літери і через "о". Не треба істерично кричати, тому що сьогоднішня проблема закладена Михайлішиним ще 2 роки тому. Він використав пенсіонерів, а тепер це може аукнутись всьому місту. Треба шукати шляхи виходу з цієї ситуації. Особисто я за те, щоб найбільш малозабезпеченим пенсіонерам на проїзд виплачувалась адресна допомога.

avatar

Чернівчанка-чернівчанину

11 червня 2014 19:34

Я дуже радий, що шановна Чернівчанка знає "правильний правопис назви  комунального підприємства", і вона добре розуміє, що мова йде про цвинтар. А сьогоднішня проблема закладена більш ніж 20 років тому, коли колишня партеліта (а сьогодні поважний перший президент) зі своїми підручними (другий президент і компанія) почали нахабно розкрадати, розпродувати нашу державу! І замість того, щоб  здобувши незалежність,  будувати скандинавську модель соціально направленної ринкової економіки, команда , вже посивілих, авантюристів пустила Україну по найгіршому сценарію розвитку. Більш того довела до втрати, як морського шельфу, дак і цілого півострова, а ще й привела, своэю недолугою політикою до братовбивчої війни. 

Мадам Чернівчанка "ЗРЕТЬ НУЖНО В КОРЕНЬ"

Слава единій незалежній УКРАЇНІ!

avatar

Чернівчанин-Чернівчанці

12 червня 2014 00:16

Ооооо ! Як все запущено !  Почали про авантюру Михайлішина а закінчили всіма грішними і святими скандинавськими!  Коли люди почнуть розрізняти хоч щось не по коментам ось тут а по життєвій нажитій мудрості. Останнім часом переконуюсь що старість то не обов'язково мудрість. Хоча малоб бути саме так. Мооді нема у кого досвіду набиратись. Хіба що вибивати проїздні зі криком і бійками. 

avatar

Марсіанин зі Стокгольма !

12 червня 2014 16:58

Марсіанин і в Африці марсіанин! Але на Марсі напевне повинні бути спецлікарні для "марсіан"

avatar

Чернівчанин

12 червня 2014 17:43